EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Eger

Megszépült a fürdöző nő

Záhorzik Nándor szobrászművész Napozó, vagy fürdőző nő medencében című alkotása vízképpel bővült, és a már működő szökőkút környezete is megújult. Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott Sós István, az Egri Városszépítő Egyesület elnöke.

A megújult alkotást a városlakók nevében jelképesen Habis László polgármester és Kovács-Csatlós Tamás képviselő, a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság elnöke vette át.

Záhorzik Nándor szobrászművész „Napozó, vagy fürdőző nő medencében” c. alkotása vízképpel bővült, s az immár működő szökőkút környezete is megújult. Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mond Sós István, az Egri Városszépítő Egyesület elnöke. A megújult alkotást a városlakók nevében jelképesen átveszi Habis László polgármester és Kovács-Csatlós Tamás képviselő, a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.