EUR: 323,47 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Veszprém

Megszépült az alsóvárosi temető

Temetőszépítési akciót szervezett pénteken a VKSZ Zrt. több iskolával és civil szervezettel közösen az Alsóvárosi temetőben, ezzel is megmutatva az Entente Florale Europe nemzetközi zsűrijének, hogy Veszprém valóban érdemes a legszebb és legápoltabb virágos város címre.

Önkéntesek segítségével szépítették a temetőt (fotó: Domján Attila)

Az akció egyben a VKSZ Zrt. által tavaly elindított Városom, Veszprém mozgalom része is volt, amelyhez eddig több mint húsz civil szervezet csatlakozott, és környezetszépítési akciókat hajtottak végre. A kezdeményezés keretében nemrégiben a Kálvin János parkban ültettek virágokat civilekkel közösen, korábban pedig a Bagolyvári utcában volt hasonló megmozdulás, míg péntek délután a közüzemi szolgáltató és a civilek az Alsóvárosi temetőt vették célba.


Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója is kivette a részét a munkából (fotó: Domján Attila)

A környezetszépítő akcióhoz a VKSZ Zrt. mellett a VSZC Jendrassik-VENESZ Szakgimnázium és Szakközépiskola, a VSZC SÉF Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Bakony Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület és Brányi Mária alpolgármester is csatlakozott, akik a temető Mártírok útjai bejáratától a világháborús sírkertig közösen rendezték a sétaútvonalat, illetve a környező sírokat.

Az európai zsűri június végén látogat Veszprémbe (fotó: Domján Attila)

A kezdeményezés apropója az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye, az Entente Florale Europe, amelyen a tavalyi Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny fődíját megnyerve Veszprém is megméretteti magát. A felkészülés után a nyáron egy nemzetközi zsűri járja be Veszprémet, és komoly követelményrendszer alapján értékeli városunkat, különös tekintettel a zöldfelületekre és a közösségi terekre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.