EUR: 323,97 Ft
CHF: 285,53 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Veszprém

Megújul a színház, uszoda épül

A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

Ahogy Ovádi Péter országgyűlési képviselő választási programjában megígérte, egyik legfőbb célkitűzése a Modern Városok Program veszprémi fejlesztéseinek egyengetése lesz. Ennek érdekében a múlt héten szerdán városunkba látogatott Gyopáros Alpár kormánybiztos, hogy Porga Gyula polgármesterrel együtt hárman átbeszéljék a program elemeit, a megbeszélés eredményeiről pedig a sajtónak is beszámoltak.


A színház rekonstrukciója is megkezdődik a következő egy évben (fotó: Kovács Bálint)

A polgármester elmondása szerint jó ütemben, az előzetes tervek szerint zajlanak a fejlesztések, amelyek közül több megvalósítása még az idén megkezdődhet. Az állatkerti új tevekifutót a múlt héten már át is adták, de várhatóan év végén vagy legkésőbb a jövő év elején a Petőfi Színház rekonstrukciója is startolhat. Az eredeti Medgyaszay-féle állapot visszaállítása érdekében bizonyos területek megszűnnek, megint másokat pedig az épülethez csatolnak, így az ének-zenei általános iskola adásvétele már megtörtént, de rövidesen a Korona szálló néhány irodája is az önkormányzathoz kerül, a teátrum társulata pedig az átépítés idejére a Dimitrovba költözik.

Készül az új sportuszoda pályázati kiírása is, hamarosan benyújthatják jelentkezésüket a pályázók, a remények szerint pedig még a nyáron meg is lesz a nyertes kivitelező. Emellett az év második felében valósulhat meg a Veszprém–Szabadságpuszta és a Márkó–Bánd közötti kerékpárutak fejlesztése is, és a standionfejlesztés egyik eleme, a tornagyakorló építése is idén kezdődik.


Porga Gyula, Gyopáros Alpár és Ovádi Péter beszámolt a Modern Városok Program aktuális veszprémi fejlesztéseiről (fotó: Kovács Bálint)

Ami a többi programelemet illeti, tervezés alatt áll az Aranyosvölgy-híd, valamint a 8-as és a 82-es utak összekötése is, az iparosparkról pedig a nyáron dönthetnek.

Gyopáros Alpár úgy vélekedett, Veszprém meglehetősen szép tempóban halad, hiszen a helyi fejlesztésekről a Modern Városok Program 2015. tavaszi elindításához képest csak egy évvel később állapodtak meg. Hozzátette, a 23 város eddig több mint 850 milliárd forintot hívott le a csomag keretében, melynek kétharmadát hazai forrásból finanszírozzák – Veszprém ebből több mint 12 milliárdot pályázott meg sikeresen. A kormány emellett szeretné elindítani a Modern Falvak és Kisvárosok Programot is. Ennek érdekében az év végéig tervezik elkészíteni az első stratégiát, ami alapján legkorábban 2019-ben vagy 2020-ban valósulhatna meg az újabb fejlesztési csomag.

Kapcsolódó Cikkek