EUR: 326,80 Ft
CHF: 280,77 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Veszprém

Megújul a színház, uszoda épül

A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

Ahogy Ovádi Péter országgyűlési képviselő választási programjában megígérte, egyik legfőbb célkitűzése a Modern Városok Program veszprémi fejlesztéseinek egyengetése lesz. Ennek érdekében a múlt héten szerdán városunkba látogatott Gyopáros Alpár kormánybiztos, hogy Porga Gyula polgármesterrel együtt hárman átbeszéljék a program elemeit, a megbeszélés eredményeiről pedig a sajtónak is beszámoltak.


A színház rekonstrukciója is megkezdődik a következő egy évben (fotó: Kovács Bálint)

A polgármester elmondása szerint jó ütemben, az előzetes tervek szerint zajlanak a fejlesztések, amelyek közül több megvalósítása még az idén megkezdődhet. Az állatkerti új tevekifutót a múlt héten már át is adták, de várhatóan év végén vagy legkésőbb a jövő év elején a Petőfi Színház rekonstrukciója is startolhat. Az eredeti Medgyaszay-féle állapot visszaállítása érdekében bizonyos területek megszűnnek, megint másokat pedig az épülethez csatolnak, így az ének-zenei általános iskola adásvétele már megtörtént, de rövidesen a Korona szálló néhány irodája is az önkormányzathoz kerül, a teátrum társulata pedig az átépítés idejére a Dimitrovba költözik.

Készül az új sportuszoda pályázati kiírása is, hamarosan benyújthatják jelentkezésüket a pályázók, a remények szerint pedig még a nyáron meg is lesz a nyertes kivitelező. Emellett az év második felében valósulhat meg a Veszprém–Szabadságpuszta és a Márkó–Bánd közötti kerékpárutak fejlesztése is, és a standionfejlesztés egyik eleme, a tornagyakorló építése is idén kezdődik.


Porga Gyula, Gyopáros Alpár és Ovádi Péter beszámolt a Modern Városok Program aktuális veszprémi fejlesztéseiről (fotó: Kovács Bálint)

Ami a többi programelemet illeti, tervezés alatt áll az Aranyosvölgy-híd, valamint a 8-as és a 82-es utak összekötése is, az iparosparkról pedig a nyáron dönthetnek.

Gyopáros Alpár úgy vélekedett, Veszprém meglehetősen szép tempóban halad, hiszen a helyi fejlesztésekről a Modern Városok Program 2015. tavaszi elindításához képest csak egy évvel később állapodtak meg. Hozzátette, a 23 város eddig több mint 850 milliárd forintot hívott le a csomag keretében, melynek kétharmadát hazai forrásból finanszírozzák – Veszprém ebből több mint 12 milliárdot pályázott meg sikeresen. A kormány emellett szeretné elindítani a Modern Falvak és Kisvárosok Programot is. Ennek érdekében az év végéig tervezik elkészíteni az első stratégiát, ami alapján legkorábban 2019-ben vagy 2020-ban valósulhatna meg az újabb fejlesztési csomag.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.