EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Szolnok

Megújul a Tallin városrész

Hamarosan elkezdődik Szolnokon az a 3,5 milliárd forint európai uniós támogatásból megvalósuló projekt, amelynek célja a Tallin városrész megújítása. Június 15-től indulnak a munkálatok, erről minden érintett értesítést kap.

A város vezetése szóróanyagokat készít, amelyeket összesen 3300 háztartásba fog eljuttatni. Ebben a munkálatok menetéről tájékoztatják az érintetteket. A területen egy új, beépíthető övezet jön létre, hiszen egy két kilométeres útszakasszal kinyitják a Sebestyén Gyula utat a Mester út irányába.


A munkák dandárja június 15-én kezdődik a belvárosi Zagyva-híd felújításával. Itt először fél pályán halad majd a forgalom, ám a későbbiekben teljes hídzár lesz, hiszen lesznek olyan mozzanatai a projektnek, amelyeket másképpen nem lehet elvégezni. Erről időben tájékoztatni fogják a lakosságot, illetve javaslatot tesznek arra, hogy milyen alternatív közlekedési lehetőséget választhatnak azok, akiket a beruházás érint. Akik szeretnék nyomon követni a munkálatok aktuális állását, azok a Facebookon tájékozódhatnak a részletekről, de a forgalomkorlátozásokról is lehet majd informálódni.

A hídburkolat rendbetétele csak a kezdet: a Sebestyén Gyula úti lejáratnál, a kereszteződésben körforgalom épül, de lesz kerékpárút is a Besenyszögi út irányában. Ez a Milléren keresztül a vízügyi múzeumot fogja elérni. A városrész rehabilitációjának része még a tüdőkórház területén egy lakóövezet kialakítása parkkal és játszótérrel együtt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.