EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szolnok

Megújul a Tallin városrész

Hamarosan elkezdődik Szolnokon az a 3,5 milliárd forint európai uniós támogatásból megvalósuló projekt, amelynek célja a Tallin városrész megújítása. Június 15-től indulnak a munkálatok, erről minden érintett értesítést kap.

A város vezetése szóróanyagokat készít, amelyeket összesen 3300 háztartásba fog eljuttatni. Ebben a munkálatok menetéről tájékoztatják az érintetteket. A területen egy új, beépíthető övezet jön létre, hiszen egy két kilométeres útszakasszal kinyitják a Sebestyén Gyula utat a Mester út irányába.


A munkák dandárja június 15-én kezdődik a belvárosi Zagyva-híd felújításával. Itt először fél pályán halad majd a forgalom, ám a későbbiekben teljes hídzár lesz, hiszen lesznek olyan mozzanatai a projektnek, amelyeket másképpen nem lehet elvégezni. Erről időben tájékoztatni fogják a lakosságot, illetve javaslatot tesznek arra, hogy milyen alternatív közlekedési lehetőséget választhatnak azok, akiket a beruházás érint. Akik szeretnék nyomon követni a munkálatok aktuális állását, azok a Facebookon tájékozódhatnak a részletekről, de a forgalomkorlátozásokról is lehet majd informálódni.

A hídburkolat rendbetétele csak a kezdet: a Sebestyén Gyula úti lejáratnál, a kereszteződésben körforgalom épül, de lesz kerékpárút is a Besenyszögi út irányában. Ez a Milléren keresztül a vízügyi múzeumot fogja elérni. A városrész rehabilitációjának része még a tüdőkórház területén egy lakóövezet kialakítása parkkal és játszótérrel együtt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.