2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Nyíregyháza

Megújulnak a város zöldterületei

Megújulnak Nyíregyháza zöldterületei egy csaknem 1,2 milliárd forint értékű hazai és uniós támogatású program segítségével. A kivitelezési munkálatok a város két emblematikus közterén, a Benczúr és a Bessenyei tereken kezdődtek meg – közölte a városháza sajtószolgálata.

A pályázatot a Terület- és településfejlesztési Operatív Program száz százalékos vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg az önkormányzat. A Bessenyei téren, a Móricz Zsigmond Színház főbejáratával szemben pihenőfelület és egy új szökőkút épül, ugyanitt egy ötszáz méter hosszú gumiburkolatú futópályát alakítanak ki a környező általános iskolák és a sportolni vágyók részére. A Benczúr téren felújítják a meglévő játszóteret és a szökőkutat, ezek környéke szintén térköves pihenőfelületet fog kapni. Mindkét tér parkjait tanösvények és sétányok fogják átjárhatóvá tenni, illetve kiépül majd az új közvilágítási rendszer is.


A Bujtosi városligetben futópályákat és pihenőhelyeket alakítanak ki (Fotó:Kohut Árpád)

A beruházás során elvégzik a Bujtosi városliget rehabilitációját, az öt tó körül futópályákat és pihenőhelyeket alakítanak ki, az Arany János utcában és a Pazonyi tér parknál új növényeket ültetnek, a Bocskai utcában pedig szolgáltató épület létesül. A munkálatok előreláthatólag szeptember közepére fejeződnek be.

Kapcsolódó Cikkek