EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Nyíregyháza

Megújulnak a város zöldterületei

Megújulnak Nyíregyháza zöldterületei egy csaknem 1,2 milliárd forint értékű hazai és uniós támogatású program segítségével. A kivitelezési munkálatok a város két emblematikus közterén, a Benczúr és a Bessenyei tereken kezdődtek meg – közölte a városháza sajtószolgálata.

A pályázatot a Terület- és településfejlesztési Operatív Program száz százalékos vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg az önkormányzat. A Bessenyei téren, a Móricz Zsigmond Színház főbejáratával szemben pihenőfelület és egy új szökőkút épül, ugyanitt egy ötszáz méter hosszú gumiburkolatú futópályát alakítanak ki a környező általános iskolák és a sportolni vágyók részére. A Benczúr téren felújítják a meglévő játszóteret és a szökőkutat, ezek környéke szintén térköves pihenőfelületet fog kapni. Mindkét tér parkjait tanösvények és sétányok fogják átjárhatóvá tenni, illetve kiépül majd az új közvilágítási rendszer is.


A Bujtosi városligetben futópályákat és pihenőhelyeket alakítanak ki (Fotó:Kohut Árpád)

A beruházás során elvégzik a Bujtosi városliget rehabilitációját, az öt tó körül futópályákat és pihenőhelyeket alakítanak ki, az Arany János utcában és a Pazonyi tér parknál új növényeket ültetnek, a Bocskai utcában pedig szolgáltató épület létesül. A munkálatok előreláthatólag szeptember közepére fejeződnek be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.