EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Ózd

Megújult a hangonyi sportöltöző

A szép természeti környezetben található sporttelepen több mint 20 millió forintból újult meg a sportöltöző és a sportágak bővítésére salakos teniszpályát is építettek.

Az Ózddal szomszédos Hangony község önkormányzata támogatja a helybeliek sportos életmódját és a helyi focicsapat szereplését. A ’80-as években az akkori termelőszövetkezet vezetőinek támogatásával épült egy új futballpálya öltözőépülettel, ami az idők folyamán eléggé rossz állapotba került. A rekonstrukcióját a közelmúltban fejezték be, most már nemcsak a helyi focistáknak biztosít öltözési és tisztálkodási lehetőséget az épület, hanem a község általános iskolás diákjainak is, amikor a sportpályán tartják testnevelésórájukat.


Fotó: Lokál
Mostantól sport- és iskolai célokra is használják az öltözőt

A sportöltöző és teniszpálya átadásán Riz Gábor országgyűlési képviselő kifejtette, hogy Hangony jó példája annak, hogyan lehet egy átgondolt stratégia mentén haladva kis lépésekkel, de jó ütemben fejleszteni egy települést. Hozzátette: mindez ráadásul remek közösségerősítő.

Fotó: Lokál
 Hangony szépen fejlődik – fejtette ki Riz Gábor országgyűlési képviselő (balra) Varga Szabolcs alpolgármesternek (középen) és Kovács Szilárd polgármesternek

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.