EUR: 322,28 Ft
CHF: 285,64 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Győr

Megújult a Levendula utca egy szakasza

Megújult a szabadhegyi Levendula utca. A Mozsár és Lepke utcák között lévő szakasz felújítása 150 millió forintba került.

Az új útburkolat az autókat is kíméli
Fotó: O. Jakócs Péter

A szerdai ünnepélyes avatáson Borkai Zsolt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat évek óta kiemelten kezeli az útfelújításokat, a költségvetési forrás mellett uniós támogatásokra is pályáznak. – A Levendula utca biztonságosabbá és XXI. századivá vált – fogalmazott a szalagátvágáson a polgármester.


Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet vezetője elmondta, az útkorszerűsítéssel együtt a csapadékvíz-elvezetést is megoldották, továbbá kicserélték a régi közműveket, valamint a járdákat is felújították. A költségeket az önkormányzat biztosította.

Nagy szükség volt már a felújításra
Fotó: O. Jakócs Péter

Diligens Tibor, a körzet önkormányzati képviselője az avatáson úgy fogalmazott, Szabadhegy domborzati viszonyai miatt különösen fontos a csapadékvíz elvezetése. A környék családi házas övezet, a lakótömb utcáit a 70-es, 80-as években pormentesítették, így alaposan rászolgált a felújításra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.