EUR: 326,63 Ft
CHF: 280,84 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Győr

Megújult a Levendula utca egy szakasza

Megújult a szabadhegyi Levendula utca. A Mozsár és Lepke utcák között lévő szakasz felújítása 150 millió forintba került.

Az új útburkolat az autókat is kíméli
Fotó: O. Jakócs Péter

A szerdai ünnepélyes avatáson Borkai Zsolt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat évek óta kiemelten kezeli az útfelújításokat, a költségvetési forrás mellett uniós támogatásokra is pályáznak. – A Levendula utca biztonságosabbá és XXI. századivá vált – fogalmazott a szalagátvágáson a polgármester.


Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet vezetője elmondta, az útkorszerűsítéssel együtt a csapadékvíz-elvezetést is megoldották, továbbá kicserélték a régi közműveket, valamint a járdákat is felújították. A költségeket az önkormányzat biztosította.

Nagy szükség volt már a felújításra
Fotó: O. Jakócs Péter

Diligens Tibor, a körzet önkormányzati képviselője az avatáson úgy fogalmazott, Szabadhegy domborzati viszonyai miatt különösen fontos a csapadékvíz elvezetése. A környék családi házas övezet, a lakótömb utcáit a 70-es, 80-as években pormentesítették, így alaposan rászolgált a felújításra.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.