EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,07 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szombathely

Megújult az utca

Kicsi, de annál forgalmasabb utcája újult meg Szombathelynek. Miután kicserélték a teljes talajszerkezetet és korszerűsítették a közműhálózatot, kétrétegű betonnal öntötték le a Brutscher József utcát. Mellette új kerékpárutat alakítottak ki, a járdát pedig térkővel burkolták.

Lendvai Ferenc tanácsnok, Puskás Tivadar polgármester és Illés Károly alpolgármester az átadón Fotó: CSG

A beruházás közel 96 millió forintba került, amihez az önkormányzat egy belügyminisztériumi pályázat révén 40 millió forintnyi támogatást kapott. – Szombathely közlekedési infrastruktúráját hosszú időre kívánjuk rendbe tenni. A hároméves útfelújítási programnak köszönhetően még élhetőbb város lehet a vasi megyeszékhely – hangsúlyozta az átadón dr. Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: a munkával helyi vállalkozót bíztak meg, és a hivatalos határidő előtt két hónappal elkészült az új utca.


Új kerékpárutat is kialakítottak az utcában Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.