2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szombathely

Megújult az utca

Kicsi, de annál forgalmasabb utcája újult meg Szombathelynek. Miután kicserélték a teljes talajszerkezetet és korszerűsítették a közműhálózatot, kétrétegű betonnal öntötték le a Brutscher József utcát. Mellette új kerékpárutat alakítottak ki, a járdát pedig térkővel burkolták.

Lendvai Ferenc tanácsnok, Puskás Tivadar polgármester és Illés Károly alpolgármester az átadón Fotó: CSG

A beruházás közel 96 millió forintba került, amihez az önkormányzat egy belügyminisztériumi pályázat révén 40 millió forintnyi támogatást kapott. – Szombathely közlekedési infrastruktúráját hosszú időre kívánjuk rendbe tenni. A hároméves útfelújítási programnak köszönhetően még élhetőbb város lehet a vasi megyeszékhely – hangsúlyozta az átadón dr. Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: a munkával helyi vállalkozót bíztak meg, és a hivatalos határidő előtt két hónappal elkészült az új utca.


Új kerékpárutat is kialakítottak az utcában Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.