2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Tatabánya

Megújult és élettel telt a tér

Új közösségi térrel gyarapodott Tatabánya. A megújult dózsakerti sétálóutca igazi találkozóhely lehet a városrészben élők és valamennyi tatabányai számára.

Tatabánya Város Fúvószenekara, a Forgórózsa Népművészeti Központ növendékei, a Turul Óvoda és a Dózsakerti Óvoda apróságai, illetve az Agora Nonprofik zenekar műsora után rengeteg színes lufi felengedésével ünnepelték a modern sétálóutca létrejöttét az avatási ünnepség résztvevői.


A Forgórózsa Népművészeti Központ növendékei az avatóünnepségen

A dózsakertiek örömmel vették birtokba a megújult utcát

Schmidt Csaba polgármester köszöntő beszédében hangsúlyozta: bár a tervezettnél valamivel tovább tartottak a munkálatok, a végeredmény egy igazi, XXI. századi közösségi tér lett. Szavaihoz csatlakozott Bencsik János országgyűlési képviselő is, aki szerint az új sétálóutca és a gyönyörűen, szökőkutakkal felújított és színesített tér kiváló lehetőséget teremt majd a találkozásokra és beszélgetésekre.

A sétálóutcát A városközpont és Dózsakert közösségi tereinek rekonstrukciója című Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatának keretében újították fel. A felújítási munkálatokat három szakaszban végezték el – ezek célja az volt, hogy egy modern és színvonalas közösségi teret alakítsanak ki a városrészben. Az elmúlt években megkezdett városszépítő, közösségépítő és gazdaságélénkítő munka egy sikeres pályázatnak köszönhetően folytatódott, ugyanis a kormány határozatban döntött arról, hogy a városközpont és Dózsakert közösségi tereinek rekonstrukciójára 1,85 milliárd forint pályázati forrást biztosít. A Zöld város kialakítása elnevezésű, a TOP keretében megvalósuló projekttel az önkormányzatnak az volt a célja, hogy élhetőbbé és zöldebbé, a vállalkozások és befektetők számára vonzóbbá tegye, illetve élettel töltse meg Újvárost és Dózsakertet. Fontos feladat emellett a közlekedési infrastruktúra-fejlesztéssel a két városrész közötti kapcsolat javítása és erősítése.


Kapcsolódó Cikkek