2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Tatabánya

Megújult és élettel telt a tér

Új közösségi térrel gyarapodott Tatabánya. A megújult dózsakerti sétálóutca igazi találkozóhely lehet a városrészben élők és valamennyi tatabányai számára.

Tatabánya Város Fúvószenekara, a Forgórózsa Népművészeti Központ növendékei, a Turul Óvoda és a Dózsakerti Óvoda apróságai, illetve az Agora Nonprofik zenekar műsora után rengeteg színes lufi felengedésével ünnepelték a modern sétálóutca létrejöttét az avatási ünnepség résztvevői.


A Forgórózsa Népművészeti Központ növendékei az avatóünnepségen

A dózsakertiek örömmel vették birtokba a megújult utcát

Schmidt Csaba polgármester köszöntő beszédében hangsúlyozta: bár a tervezettnél valamivel tovább tartottak a munkálatok, a végeredmény egy igazi, XXI. századi közösségi tér lett. Szavaihoz csatlakozott Bencsik János országgyűlési képviselő is, aki szerint az új sétálóutca és a gyönyörűen, szökőkutakkal felújított és színesített tér kiváló lehetőséget teremt majd a találkozásokra és beszélgetésekre.

A sétálóutcát A városközpont és Dózsakert közösségi tereinek rekonstrukciója című Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatának keretében újították fel. A felújítási munkálatokat három szakaszban végezték el – ezek célja az volt, hogy egy modern és színvonalas közösségi teret alakítsanak ki a városrészben. Az elmúlt években megkezdett városszépítő, közösségépítő és gazdaságélénkítő munka egy sikeres pályázatnak köszönhetően folytatódott, ugyanis a kormány határozatban döntött arról, hogy a városközpont és Dózsakert közösségi tereinek rekonstrukciójára 1,85 milliárd forint pályázati forrást biztosít. A Zöld város kialakítása elnevezésű, a TOP keretében megvalósuló projekttel az önkormányzatnak az volt a célja, hogy élhetőbbé és zöldebbé, a vállalkozások és befektetők számára vonzóbbá tegye, illetve élettel töltse meg Újvárost és Dózsakertet. Fontos feladat emellett a közlekedési infrastruktúra-fejlesztéssel a két városrész közötti kapcsolat javítása és erősítése.


Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.