2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb Szolnok

Megvan a nyolcadik bajnoki cím!

Alfred Hitchcock sem tudott volna olyan drámai forgatókönyvet készíteni, mint ami a magyar férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének negyedik mérkőzésén, Szombathelyen lejátszódott. A hazaiak 1,8 másodperccel a vége előtt még vezettek, de a végén mégsem ők, hanem a szolnokiak örülhettek.

De ne szaladjunk ennyire előre. Mindkét gárda számára nagy jelentőséggel bírt a június 18-án lezajlott összecsapás: az Olaj két könnyed hazai győzelem és egy Vas megyében szoros küzdelemben elveszített idegenbeli mérkőzés után egy szombathelyi győzelemmel a bajnoki cím küszöbén állt. A másik oldal szemszögéből pedig mondani sem kell, mi volt a tét: az életben maradás és az esély az ötödik mérkőzésre.


Hatalmas volt az öröm!

Ennek szellemében mindkét gárda összpontosított a tökéletes játékra, ám hazai részről hiába brillírozott Govens és Borisov, a túloldalon pedig Perry, Milosevic, Andric és Ford, egészen az utolsó öt másodpercig nem sikerült dűlőre vinni a dolgot. De ami abban az öt szekundumban történt, arról még nagyon sokáig fognak beszélni! Az Olaj vezetett 80-79-re 5,2 másodperccel a vége előtt, amikor a Falco trénere, Srecko Sekulovic időt kért. A timeout után Govens behajított egy kétpontost, amire szinte felrobbant a Savaria Aréna, a Szombathely vezetett 81-80-ra. Már csak 1,8 másodperc volt hátra, amikor Dragan Aleksic is időt kért. Ezt követően pedig az oldalbedobás után Kendrick Perry a dudaszó pillanatában eleresztette a triplát, és az bement! Ezzel szerezte meg nyolcadik bajnoki címét a Szolnoki Olaj, a letargiába zuhanó vasi közönség szeme láttára!

A mindent eldöntő kosarat szerző Kendrick Perry (jobbra) marad Szolnokon

Ahogy pedig az lenni szokott a profi sportkluboknál, a bajnoki ünneplést követően a vezetőség máris a következő szezon felé fordul. Szolnokon a cél az volt, hogy a kupát és bajnokságot nyerő gárda magját egyben tartsák és lehetőség szerint megerősítsék. A szakmai stáb változatlan marad, tehát Dragan Aleksic, Jakab Máté és Szarvas Gábor mellett Báder Márton is marad a Tisza-parti városban. Játékosfronton azonban lesznek változások: Polyák László biztosan távozik, helyét a Zalaegerszegről érkező Benke Szilárd veszi át. Dr. Nyerges Zsolt, a csapatot működtető alapítvány alapítója kijelentette: Kendrick Perryt is sikerült megtartaniuk, mint ahogy érvényes szerződéssel rendelkezik Vojvoda Dávid, Tóth Ádám, Kovács Péter és Strahinja Milosevic is.


A frissített csapat építése tehát gőzerővel zajlik, de biztosak lehetünk abban, hogy jövőre is a címvédés lesz a cél Szolnokon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.