2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Külföld

Megvan az amerikai-észak-koreai csúcs kezdetének időpontja

Rendben folynak a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti csúcstalálkozó előkészületei, a tárgyalást június 12-én helyi idő szerint reggel 9-kor (közép-európai idő szerint hajnali 3-kor) tartják Szingapúrban – közölte hétfőn a washingtoni Fehér Ház szóvivője.

Sarah Sanders elmondta: a két ország képviselői az Észak- és Dél-Koreát elválasztó demilitarizált övezetben egyeztetnek a közelgő csúcstalálkozóról.


A tárgyalás napirendjéről – a kezdési időponton túl – részleteket egyelőre nem lehet tudni.

A amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó létrejötte nemrég kétségessé vált, mert Trump lefújta az eseményt Phenjan szerinte ellenséges megnyilvánulásai miatt. Múlt héten azonban az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Kim Jong Csolt, az észak-koreai állampárt Központi Bizottságának alelnökét, aki átadta neki Kim Dzsong Un levelét. Trump a Kim Dzsong Un “jobbkezeként” számon tartott politikussal folytatott egyórás megbeszélés után közölte, a szingapúri csúcsot a korábban megbeszélteknek megfelelően mégis megtartják.


Sarah Sanders az újságírók érdeklődésére a levél tartalmáról nem akart részleteket elárulni, csak annyit mondott: sikerült jelentős előrelépést tenni a Phenjannal folytatott tárgyalásokon.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek