EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,92 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Merkel megvédte a magyar kerítést

„A magyar–szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi” – mondta Angela Merkel német kancellár vasárnap este egy német tévéműsornak adott interjúban. Természetesen a migráció volt az egyik fő téma – írta a 888.hu.

Angela Merkel német kancellár (MTI/EPA/Filip Singer)

Merkel azt is hozzátette, hogy Magyarország bizonyos értelemben Németország helyett végzi el a munkát.


Ezt követően arról beszélt, hogy közös európai megoldásra van szükség menekültügyben és meg kell szüntetni a migrációt kiváltó okokat. Kiemelte, hogy létre kell hozni egy közös menekültügyi hivatalt és egységes szabványokat kell bevezetni a menekültügyi eljárásokban, a közösségen belüli mozgás szabadságának megőrzéséhez pedig fel kell állítani egy „igazi európai határvédelmi rendőrséget”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Elkészült az Ország Bevásárlólistája

    Elkészült az Ország Bevásárlólistája

    Évente több tízezer család és rászoruló karácsonyát teszi könnyebbé a 22 éve tartó Adni Öröm! jótékonysági akció, amelynek keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei a SPAR és INTERSPAR áruházakban tartós élelmiszert gyűjtenek.

  • Alkatrészgyárat létesít Magyarországon az Airbus Helicopters

    Alkatrészgyárat létesít Magyarországon az Airbus Helicopters

    Helikopterekhez szükséges alkatrészeket gyártó üzemet létesít Magyarországon az Airbus Helicopters, a 2021-re elkészülő beruházással több száz munkahely jön létre a magyar kormány és vállalat együttműködésének köszönhetően – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, Budapesten, sajtótájékoztatón.