EUR: 323,56 Ft
CHF: 284,52 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

Migránsok fenyegetik a biztonságot és a nemzeti identitást

Letagadhatatlanná vált: az Európai Unió legnagyobb problémája a migránsválság. A Soros-hajónak is nevezett Aquarius botránya után itt az újabb migránshajó: a Diciotti. Szicíliában kötött ki, a fedélzetén több mint 500 migránssal – írja az Origo. Az Aquariust végül a baloldali spanyol kormány engedte kikötni, Valenciánál. Most kezdik megvizsgálni a migránsokat, Macron francia elnök közülük jó néhányat be fog fogadni. Macron nincs különösebben tekintettel országa közvéleményére, a franciák több mint kétharmada nem szeretne újabb migránsokat beengedni. Ezzel egy időben a Le Figaróban alapos felmérés olvasható a migránshelyzetről. Ami egyértelmű: az európai emberek féltik biztonságukat, munkahelyüket és nemzeti identitásukat a bevándorlóktól – írja a lap.

A tavaly nyári Ipsos-felmérésből most közölt részleteket a Le Figaro. Ami a legérdekesebb és persze érthető: az olasz emberek 88%-a úgy érzékeli, az elmúlt években jelentősen nőtt a migránsok száma országukban. Vagyis nem véletlen a bevándorlásellenes új olasz kormány sikere a választásokon, pontosan megértették a választók akaratát. De megközelítően hasonlóan gondolkodnak a franciák és a németek is. Az európai emberek féltik biztonságukat. A felmérés szerint a németek döntő többsége, 76%-a úgy gondolja, hogy a migránsok között terroristák is vannak, egészen pontosan: úgy gondolják, hogy a bevándorlók között vannak olyanok, akik valójában terroristák, csak menekültnek tettetik magukat – írja az Origo.


Diciotti /Fotó: /MTI/EPA/Francesco Ruta

A kerítésben a legjobban (az olaszok előtt) a magyarok bíznak (mindez érthető: a magyar határzár bizonyítottan jól működik, legutóbb Merkel német kancellár ismerte el, a magyar kerítés Németországot is védi).

A legelviselhetetlenebbnek a saját ország szociális rendszerére a migrációs nyomást az olaszok és a britek tartják. Az olaszok a munkahelyüket is feltűnően féltik a migránsoktól. És sok országban féltik persze a nemzeti identitást is a migránsoktól. Különösen ott magas ez a szám a felmérés szerint, ahol ezt az állampolgárok már régóta személyesen átélik. A németek, a franciák és az olaszok döntő többsége szerint a migránsok nem tudnak integrálódni, beilleszkedni a többségi társadalomba. A Le Figaro szerdai számának szokásos kérdése ezúttal ez volt: az Európai Unió vajon képes lesz megoldani a migránskrízist? A válaszadók 87%-a azt mondta: nem – írja a lap.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Az iskolai erőszak visszaszorítására indul kampány

  Az iskolai erőszak visszaszorítására indul kampány

  Az iskolai erőszak visszaszorítására indít kampányt a Cartoon Network a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvánnyal és az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületével (OFOE) összefogva – közölte a csatornát tulajdonló Turner cég közép-kelet-európai marketing- és pr-menedzsere szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Tállai: Erdemes Magyarországon befektetni

  Tállai: Erdemes Magyarországon befektetni

  Átadták a Tama Hungary Kft. 12 ezer négyzetméteres raktárcsarnokát szerdán Berettyóújfaluban. Tállai András szerint az 1,6 milliárd forintos fejlesztés legfontosabb üzenete, hogy “Magyarországon megfelelő a politikai-gazdasági környezet arra, hogy érdemes ide befektetni, pénzt, tőkét hozni, mert itt biztonság van, és a magyar emberek munkája által megtérül a befektetés”.

 • Soros pénzén támadja a kormányt az ellenzéki média

  Soros pénzén támadja a kormányt az ellenzéki média

  Nekiesett Orbán Viktornak Soros blogja, az Átlátszó. Cikkük a kormányfő magánrepülős utazását kifogásolja, igaz: akkor nem volt ilyen éber a balliberális média egyetlen tagja sem, amikor Gyurcsány Ferenc két év alatt 117 millió forintot repkedett el magángépeken vagy amikor Medgyessy 42 millióért utazott privátjettel Indiába.