2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Migránsokat szállítanak hajóval Európába Sorosék

Az utóbbi években legalább 1,7 millió illegális migráns érkezett hajókon Európába. Ezek egy részét a Soros Györgyhöz köthető álcivil szervezetek és NGO-k juttatták a kontinensre. Mentőhajóik gyakran egyfajta vízi taxiként szállítják a bevándorlókat az unióba.

Az új olasz kormány megálljt parancsolt az illegális bevándorlók beutaztatásának, és egyre több Soros által finanszírozott hajót zárolnak. Mint ismert, az olaszok megtiltották az Aquarius nevű hajó kikötését, amelyen több száz illegális migráns utazott. A hajót Málta és Franciaország sem akarta fogadni, így végül a frissen hivatalba lépett, bevándorlásbarát, baloldali spanyol kormány fogadta be az Aquariust.

„Véget akarok vetni az embercsempészek és a maffiózók üzletének” – írta Facebook-oldalán Matteo Salvini olasz belügyminiszter, aki világossá tette, hogy a kikötési tilalom a Soros György által finanszírozott összes szervezet  hajóira is vonatkozik, amelyek a tengeren vagy máltai kikötőkben tartózkodnak. Külön beszélt Salvini arról is, hogy a hajókat Soros György finanszírozza – számol be az Origo.

/Fotó: Fotó: MTI

A portál felidézi azokat a Soroshoz köthető álcivil szervezeteket és NGO-kat, amelyek az utóbbi években folyamatosan szállították az illegális bevándorlókat hajókon Európába. Például a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól kapott támogatást a Földközi-tengeren tevékenykedő SOS Mediterranée és az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet, valamint a Save the Children. 2014 óta legalább 1,7 millió illegális migráns érkezett tengeri úton Európába.

A Financial Times már 2016-ban arról cikkezett, hogy a Frontex, az EU határvédelmi ügynöksége aggodalmát fejezte ki a Földközi-tengeren működő NGO-k és embercsempészek közötti összejátszások miatt. „A migránsok pontos instrukciókat kapnak az embercsempészektől arra nézve, hogy hol érhetik el az NGO-k hajóit” – írták.

/Fotó: MTI – Balogh Zoltán

Az Origo szerint az NGO-k mentései az embercsempészet határát súrolják: a civil szervezetek hajói közelebb mehetnek a partvidékhez, mint a Frontex hajói, ez pedig arra ösztönzi az embercsempészeket, hogy még kevesebb üzemanyaggal és ivóvízzel, még több emberrel a fedélzeten indítsák el a csónakjaikat. Ezt követően a migránsokkal teli csónakok vészjelzést adnak le a nyílt vízről az NGO-k számára, amelyek egyfajta vízi taxiként partra viszik az illegális bevándorlókat.

2017 elején Fabrice Leggeri, a Frontex vezetője a Die Weltnek elmondta, hogy a mentések 40 százalékát az NGO-k végzik. Ez a szám egy olasz kutatóintézet adataival is szinte megegyezik.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    A harmadik negyedévi 4,9 százalékos, az EU-ban az egyik leggyorsabb növekedés után, más előrejelzőkhöz hasonlóan a GKI is emelte – 4,5-ről 4,6 százalékra – idei GDP-előrejelzését, ugyanakkor 2019-re fenntartja 3,2 százalékos várakozását – közölte a GKI az MTI-vel.

  • Gondoskodás minden élethelyzetben

    Gondoskodás minden élethelyzetben

    Az önellátásra képtelen gyermeküket ápolók és a súlyos fogyatékkal élő hozzátartozóikról gondoskodók egyaránt számíthatnak az anyagi megbecsülésre, ami összesen több mint ötvenezer családot érint hazánkban.