2018. szeptember 18., kedd
Diána

Belföld

Migránsokkal lehetett tele a repülő, amit egy Gripen kergetett ki hazánkból

Nem vette fel a kapcsolatot a polgári légi irányítással az ország légterébe belépő repülőgép, ezért riasztották a Gripeneket.

Ahogy azt a Lokál is megírta, egy kisrepülő Beregsuránynál lépett Magyarország légterébe szombaton éjszaka. Mivel a gép nem vette fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi irányítással, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség egyik Gripen repülőjét. A Gripen a kisrepülő fölé érve kieresztette a fedélzeti infracsapdáját, ezeket a tűzijátékra emlékeztető fényesen villogó rakétákat, így adva tudtul érkezését.


A határsértő repülő pilótája ezután többször irányt változtatott, majd hajnali fél egy előtt néhány perccel Beregdarócnál elhagyta a magyar légteret, és visszarepült Ukrajnába.

A Blikk azt írja, hogy az eset emlékeztet a január közepén történtekre, amikor is egy ukrán An–2-es repülőgéppel egy embercsempész repült át éjszaka a határon, és landolt Kállósemjén határában. A pilóta elmenekült, magára hagyva a nyolc vietnami és három afgán illegális bevándorlót. A gépet azóta már árverezik a végrehajtók.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek