EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Debrecen

Milliárdos remekművek

Magyarországon még nem látott alkotásokból nyílt tárlat a Modemben. Infrakapukat, új bejáratot építettek, emellett fegyveres őr vigyázza az alkotásokat. Az Impressziók című tárlat legtöbbre becsült darabja a fotón látható, több mint 3 milliárd forintot érő Folyópart Veneux-nél című 1881-es olajkép. A nagy értékű alkotás kicsomagolásakor Papp Lászó polgármester (középen) is jelen volt.

A tárlat anyaga a dél-afrikai Johannesburgból érkezett Debrecenbe. Igazi világszenzáció, a június 18-án nyílt kiállítás a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban szeptember 23-ig látható.

Alfred Sisley Folyópart Veneux-nél című festményének kicsomagolásán Papp László polgármester (középen) is részt vett
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.