EUR: 323,97 Ft
CHF: 285,38 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

Mintegy 887 millió forintból újultak meg honvédségi egészségügyi épületek

Mintegy 887 millió forintból végeztek energiahatékony beruházásokat a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának három budapesti és egy balatonfüredi telephelyén, a fejlesztéseket Balatonfüreden mutatták be szerdán.

Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára elmondta: az energiahatékony fejlesztések a Magyar Honvédség három budapesti és egy balatonfüredi telephelyének hét épületét érintették. Kiemelte, alapvető célkitűzés, hogy a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ betegellátása a lehető legnagyobb hatékonysággal, a lehető legkorszerűbb körülmények közt valósulhasson meg.


Cseppentő József a minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának infrastrukturális igazgatója hangsúlyozta: a tárca stratégiai célkitűzése az energiahatékonyság növelése, az energiafelhasználás csökkentése és a megújuló energiahordozók részarányának növelése. A beruházás éves szinten több mint három millió kilowattóra – körülbelül 110 millió forint értékű – energiamegtakarítást jelent, és 677 tonna szén-dioxid-egység értékben csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A 2017 májusában kezdődött kivitelezés során a honvédség egészségügyi központjának budapesti, Róbert Károly körúti telephelyén összesen 163 nyílászárót cseréltek le bruttó 78,8 millió forint értékben. A budapesti Tünde utcai telephelyen 3100 négyzetméteren történt homlokzati hőszigetelés, 2500 négyzetméteren pedig a lapostető hő- és vízszigetelése valósult meg 462 nyílászáró cseréje mellett bruttó 160,8 millió forintból.


A budapesti Szanatórium utcai telephelyen a régi kórházépületekben 274 nyílászárót, az új épületekben és az azokat összekötő épületrészekben pedig 232 nyílászárót és 9 nagyméretű üvegportált cseréltek le, valamint 1900 négyzetméter homlokzati felület és 500 négyzetméter lapostető hő-, illetve vízszigetelése valósult meg egy 20 kilowattos napelemrendszer telepítése mellett bruttó 236,7 millió forintból.

A balatonfüredi telephelyen 298 nyílászárót cseréltek le, valamint 5000 négyzetméter homlokzati hőszigetelést, 2800 négyzetméter lapostető hőszigetelést és egy 50 kilowattos napelemrendszer telepítését végezték el bruttó 357,6 millió forint értékben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.