EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Tatabánya

Modern szobrok a belvárosban

Különleges tárgyak lepték el a Szent Borbála teret. A június 4. és 22. között a Bányászati és Ipari Skanzenben immár 16. alkalommal megrendezett Kép-Ze-Let Nemzetközi Szobrász Szimpózium alkotásaiból nyílt ugyanis kiállítás a Vértes Agorája előtt.

A téren az alkotótábor ötletgazdája, a Munkácsy-díjas Lois Viktor, illetve az Egyesült Államokból érkezett Yin Peet és a tajvani Chang Chia-Ming, Chang Shu-Wei és Jen Ta-Hsien műveit tekinthetjük meg. Az ázsiai ország három alkotója a Kortárs Galériában is bemutatkozik, így a kinti séta után a héten érdemes betérni az Agorába is. Egy hét után azonban visszakerülnek a szobrok az alkotás helyszínére, a Skanzenbe, ahol jelenleg is közel 60 fémszobor várja a látogatókat.


Az idei tábornak köszönhetően új látványosságként már kőszobrok is díszítik majd a kiállítóhely udvarát. Az idén elkészülő kőszobrok nemcsak új látványosságot jelentenek majd a szoborparkban, hanem lehetőséget adnak arra is, hogy a nagyon különböző szobrászati alapanyagból készült művek egymást erősítsék az ipari skanzen sajátos kiállítási terében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Harmincnégy színház részvételével, mintegy 200 programmal várja az érdeklődőket szombaton a Színházak Éjszakája. A teátrumok nem csak előadásokkal készülnek, hanem kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programon is részt lehet venni.

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.