EUR: 323,58 Ft
CHF: 287,70 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Tatabánya

Modern szobrok a belvárosban

Különleges tárgyak lepték el a Szent Borbála teret. A június 4. és 22. között a Bányászati és Ipari Skanzenben immár 16. alkalommal megrendezett Kép-Ze-Let Nemzetközi Szobrász Szimpózium alkotásaiból nyílt ugyanis kiállítás a Vértes Agorája előtt.

A téren az alkotótábor ötletgazdája, a Munkácsy-díjas Lois Viktor, illetve az Egyesült Államokból érkezett Yin Peet és a tajvani Chang Chia-Ming, Chang Shu-Wei és Jen Ta-Hsien műveit tekinthetjük meg. Az ázsiai ország három alkotója a Kortárs Galériában is bemutatkozik, így a kinti séta után a héten érdemes betérni az Agorába is. Egy hét után azonban visszakerülnek a szobrok az alkotás helyszínére, a Skanzenbe, ahol jelenleg is közel 60 fémszobor várja a látogatókat.


Az idei tábornak köszönhetően új látványosságként már kőszobrok is díszítik majd a kiállítóhely udvarát. Az idén elkészülő kőszobrok nemcsak új látványosságot jelentenek majd a szoborparkban, hanem lehetőséget adnak arra is, hogy a nagyon különböző szobrászati alapanyagból készült művek egymást erősítsék az ipari skanzen sajátos kiállítási terében.

Kapcsolódó Cikkek