EUR: 323,12 Ft
CHF: 286,42 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb X.kerület

Mostantól lyukra játszanak a Népligetben

Négy lyukat helyezett le a Magyar Footgolf Szövetség a Ferencváros népligeti sportközpontjában szerdán. Innentől kezdve a klub szakosztályai és a létesítménybe járók is megismerkedhetnek a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportággal.

A pályaavatón a Fradi egykori klasszisai, Telek András és Keller József is kipróbálta, illetve tesztelte a szakaszokat.


– Örülünk az új sportágnak, és már az első bemelegítő lövéseknél láttam, hogy igazi közösségépítő ereje van. Fontos kiemelni, hogy a Ferencvárosé az első, sporttelepen belül kiépített footgolfpályarendszer Magyarországon – mondta az átadón a Népligeti Sportközpont létesítményvezető-helyettese, Bánhidy András a fradi.hu-nak.

Telek Andrásnak (balra) a sportág első világbajnoka, Lengyel Béla mutatta meg a sportág alapjait (fotó: fradi.hu)

– Köszönjük a Ferencvárosnak az együttműködést – vette át a szót Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke. – A sportágunk népszerűsítése szempontjából nagyon fontos, hogy Magyarország legnagyobb sportegyesülete így a footgolf mellé állt, és még több embernek lehetőséget nyújt, hogy kipróbálják ezt a nagyszerű sportágat.

A ’95-ös Fradi balhátvédje, Keller József (középen) is kipróbálta a footgolfot (fotó: fradi.hu)

A pályákat mostantól használhatják a Ferencváros nemzetközi szintű versenyzői, de a nyári táborok alatt a gyerekek is kipróbálhatják a Népligetben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.