EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,90 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb X.kerület

Mostantól lyukra játszanak a Népligetben

Négy lyukat helyezett le a Magyar Footgolf Szövetség a Ferencváros népligeti sportközpontjában szerdán. Innentől kezdve a klub szakosztályai és a létesítménybe járók is megismerkedhetnek a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportággal.

A pályaavatón a Fradi egykori klasszisai, Telek András és Keller József is kipróbálta, illetve tesztelte a szakaszokat.


– Örülünk az új sportágnak, és már az első bemelegítő lövéseknél láttam, hogy igazi közösségépítő ereje van. Fontos kiemelni, hogy a Ferencvárosé az első, sporttelepen belül kiépített footgolfpályarendszer Magyarországon – mondta az átadón a Népligeti Sportközpont létesítményvezető-helyettese, Bánhidy András a fradi.hu-nak.

Telek Andrásnak (balra) a sportág első világbajnoka, Lengyel Béla mutatta meg a sportág alapjait (fotó: fradi.hu)

– Köszönjük a Ferencvárosnak az együttműködést – vette át a szót Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke. – A sportágunk népszerűsítése szempontjából nagyon fontos, hogy Magyarország legnagyobb sportegyesülete így a footgolf mellé állt, és még több embernek lehetőséget nyújt, hogy kipróbálják ezt a nagyszerű sportágat.

A ’95-ös Fradi balhátvédje, Keller József (középen) is kipróbálta a footgolfot (fotó: fradi.hu)

A pályákat mostantól használhatják a Ferencváros nemzetközi szintű versenyzői, de a nyári táborok alatt a gyerekek is kipróbálhatják a Népligetben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.