2019. március 27., szerda
Hajnalka

Egyéb X.kerület

Mostantól lyukra játszanak a Népligetben

Négy lyukat helyezett le a Magyar Footgolf Szövetség a Ferencváros népligeti sportközpontjában szerdán. Innentől kezdve a klub szakosztályai és a létesítménybe járók is megismerkedhetnek a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportággal.

A pályaavatón a Fradi egykori klasszisai, Telek András és Keller József is kipróbálta, illetve tesztelte a szakaszokat.


– Örülünk az új sportágnak, és már az első bemelegítő lövéseknél láttam, hogy igazi közösségépítő ereje van. Fontos kiemelni, hogy a Ferencvárosé az első, sporttelepen belül kiépített footgolfpályarendszer Magyarországon – mondta az átadón a Népligeti Sportközpont létesítményvezető-helyettese, Bánhidy András a fradi.hu-nak.

Telek Andrásnak (balra) a sportág első világbajnoka, Lengyel Béla mutatta meg a sportág alapjait (fotó: fradi.hu)

– Köszönjük a Ferencvárosnak az együttműködést – vette át a szót Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke. – A sportágunk népszerűsítése szempontjából nagyon fontos, hogy Magyarország legnagyobb sportegyesülete így a footgolf mellé állt, és még több embernek lehetőséget nyújt, hogy kipróbálják ezt a nagyszerű sportágat.

A ’95-ös Fradi balhátvédje, Keller József (középen) is kipróbálta a footgolfot (fotó: fradi.hu)

A pályákat mostantól használhatják a Ferencváros nemzetközi szintű versenyzői, de a nyári táborok alatt a gyerekek is kipróbálhatják a Népligetben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.