2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Nyíregyháza

Munkácsy 50 a múzeumban

A Seuso-kincset bemutató után újabb szenzációs kiállítás nyílt a Jósa András Múzeumban. Az akkori több mint 21 ezret vélhetően meghaladja a Munkácsy-kiállítás látogatóinak száma, hiszen ez alkalommal három hónapnál is több idő áll rendelkezésre a tárlat megtekintéséhez.

Köztudott, hogy most harminc, augusztus végén pedig újabb húsz kép kerül a kiállítótermekbe. A Bohém, a Mosónők, a Merengő, majd jön a Kis cukortolvaj, az Ásító inas és a Cigányok az erdőszélen. Egyórás tárlatvezetésen vehetnek részt a kiállítás regisztrált látogatói, de anélkül is bárki megtekintheti a bemutatót, így viszont számolni kell a várakozási idővel. A Munkácsy Mihály-kiállítás október 14-ig tart nyitva a Jósa András Múzeumban.


Először az ötven alkotásból álló kollekció kétharmadát állítják csak ki, húsz további festmény augusztus 20-án érkezik a szentpétervári Ermitázsból a nyírségi megyeszékhelyre
MTI Fotó: Balázs Attila

Kovács Ferenc polgármester is beszédet mondott a megnyitón. Mellette Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója
MTI Fotó: Balázs Attila

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.