EUR: 336,19 Ft
CHF: 313,16 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Külföld

Vérfagyasztó dolgot mondott túszának a liège-i terrorista

Született belga volt a liège-i terrorista, aki a börtönben áttért az iszlám hitre. Benjamin Hermann két rendőrnővel és egy civillel végzett, majd túszul ejtett egy takarítónőt, aki csak annak köszönhette életét, hogy ő is muszlim. A nő most megdöbbentő részleteket árult el a merényletről.

Interjút adott a belga közszolgálati televíziónak a 47 éves Darifa, akit Benjamin Hermann ejtett túszul kedden egy liège-i iskolában, miután végzett két rendőrnővel és egy civillel.


– Épp bezártam az iskola udvarára vezető ajtót, amikor megláttam a férfit. Azt kérdezte tőlem, hogy muszlim vagyok-e, és hogy ünneplem-e a ramadánt. Azt válaszoltam, hogy igen. Azt mondta, hogy akkor tegyem, amit mond, és nem fog bántani – fogalmazott a nő, hozzátéve, hogy a férfi több lövést is leadott az épületben, és azt kiabálta: Allahu Akbar! – Mondtam neki, hogy ez egy iskola, és ez a viselkedés nem való ide. Sírtam és féltem. Erre azt mondta nekem, hogy ne sírjak, csak a palesztin és szíriai testvéreinkért. Azt is elmondta nekem, hogy ő született belga, aki áttért az iszlám hitre.

Darifa /Fotó: Facebook

Időközben az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a liège-i támadást. A dzsihadisták a szócsövüknek tekinthető Aamák „hírügynökségen” keresztül tettek közzé egy közleményt, amelyben azt állítják, hogy az elkövető a kalifátus egyik katonája volt.


Migránsok késeltek

Úgy tűnik, a késes támadás egyre népszerűbb módszer a terroristák körében. A németországi Flensburgban szerdán egy 24 éves afrikai menedékkérő a vonaton rátámadt egy 22 éves brémai rendőrnőre és egy 35 éves kölni férfira, akiket súlyosan megsebesített. A rendőrnő szolgálati fegyverével végzett a támadóval.

A hollandiai Schiedamban egy 26 éves szíriai férfit kellett lelőni, mert leszúrt egy rendőrkutyát. A támadó szintén azt kiabálta, hogy Allahu Akbar.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek