EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Sport

Nadal tovább akar fejlődni

A világelső Rafael Nadal 11. alkalommal nyerte meg a francia teniszbajnokság férfi egyes versenyét, a vasárnapi döntőben három szettben (6:4, 6:3, 6:2) legyőzte az osztrák Dominic Thiemet.

A spanyol sztár eddig egy döntőt sem vesztett el a Roland Garroson, ahol ráadásul elképesztő, 85/2-es győzelmi mutatóval büszkélkedhet. A 32 éves címvédő 24. GS-döntőjében lépett pályára és 17. GS-címére hajtott. Ezzel a győzelemmel pedig csupán 3 trófea a lemaradása minden idők legsikeresebb teniszezője, Roger Federer mögött, akinek 20 Grand Slam-elsősége van.


Sportemberi nagyságáról tesz tanúbizonyságot az, hogy a sikeressége ellenére tovább szeretne fejlődni.

– Mindig lehet javítani, úgy gondolom, hogy mindenki fejlődhet. Nincs felső határ, ugyanis sosem tudod, mik a korlátaid. Senki nem mondhatja meg nekem, hogy hol vannak a határaim. Ha azonban nincs meg benned az akarat a fejlődéshez, akkor nem érted a sportot. Ez a lényege – mondta a meccs után Nadal, hozzátéve, hogy elképesztően boldog.

A spanyol teniszező 2 millió eurót (641 millió forint) tehetett zsebre a párizsi győzelméért, így pályafutása során eddig 85 millió eurót (27 milliárd forint) teniszezett össze

(MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Kapcsolódó Cikkek