2018. szeptember 18., kedd
Diána

Sport

Nagy bulival indult a világbajnokság

Fél órával a 2018-as, oroszországi világbajnokság első kezdőrúgása előtt megtartották a hivatalos megnyitót, amelyen Robbie Williams angol énekes és Aida Garifullina orosz opera-énekesnő jutott főszerephez. Idén egyébként a FIFA külön kérte a szervezőket, hogy ne legyen túl hosszú a show.

A szurkolók már órákkal a megnyitó előtt birtokba vették a Luzsnyiki Stadion előtti teret. Moszkvában inkább a dél-amerikai csapatok szurkolói tartózkodnak, ugyanis az európai és ázsiai drukkerek többsége egyenesen saját csapata meccshelyszíneire utazott.


A buli előtt Iker Casillas, a spanyolok világbajnok kapusa és Natalja Vogyanova orosz modell mutatta be a közönségnek a világbajnoki trófeát.

Ezt követte a csapatok bemelegítése, majd mintegy fél órával a kezdőrúgást megelőzően megkezdődött a show-műsor. A megnyitó felépítése némileg eltért a megszokottól: a táncos látványelemek helyett ezúttal a zenéé volt a főszerep: először Csajkovszkij muzsikája hangzott fel videóbejátszásban, Jurij Basmet hegedű- és Daniil Trifonov zongoraművész előadásában. Majd jött a fő attrakció: Robbie Williams, aki négy dalt adott elő, az egyik legismertebb számát, az Angelst Aida Garifullina orosz opera-énekesnővel közösen énekelte el.

A ceremónia végén Vlagyimir Putyin orosz elnök tartott egy rövid beszédet. Azt emelte ki, hogy a labdarúgás több milliárd embert egy csapatba kovácsol, és abban nem számítanak a különbségek.

(MTI/AP/Darko Bandic)

(MTI/AP/Darko Bandic)

(MTI/AP/Haszan Ammar)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kakuszi Ádám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára

  Kakuszi Ádám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára

  A H-Moto Team csapata újabb, történetének egyik nagyon fontos állomásához érkezett el, ugyanis a világ egyik
  legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cup-nak spanyolországi válogatójára bekerült
  Kakuszi Ádám is.

 • Világbajnok fitneszmodellel készül a szezonra Nagy Norbert

  Világbajnok fitneszmodellel készül a szezonra Nagy Norbert

  A Zengő Motorsport túraautó-világkupában versenyző fiatal pilótája nem töltötte tétlenül a hosszú nyári szünetet. Nagy Norbert kemény edzésbe kezdett a WTCR két és fél hónapos vakációja alatt, méghozzá a világbajnok fitneszmodell és személyi edző, Zsigmond Regina segítségével.

 • Csúcsmeccsel indul a BL

  Csúcsmeccsel indul a BL

  Igazi csemegét tartogat számunkra a labdarúgó Bajnokok Ligája ma kezdődő csoportköre, hiszen a tavalyi döntős Liverpool hazai pályán fogadja a Paris Saint-Germain csapatát.