2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Nyíregyháza

Négyes ikrek születtek!

Különleges makibébik, vörös vari négyes ikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban. A Madagaszkár szigetén őshonos ritka makifélék most estek át első orvosi vizsgálatukon, dr. Biácsi Alexandra – a park egyik állatorvosa –  megmérte a testtömegüket, megnézte az ivarukat és egyedi azonosítóval is ellátta őket.

A jelenleg hathetes makibébik hősiesen tűrték a vizsgálatot, s az állatorvosi ellenőrzésen kiderült hogy 2 hím és 2 nőstény, egyenként 350 gramm testtömegű utóddal gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark vörösvari-csapata.

A kis vörösvari-kölykök átestek első orvosi vizsgálatukon
MTI Fotó: Balázs Attila

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.