EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Debrecen

Negyvenéves a Tiszafüredi Halasnapok

Kiemelkedően jó a kapcsolat Debrecen és Tiszafüred között, az Év Turisztikai Települése címet elnyert Tiszafüred gazdag programkínálatában a legjelentősebb esemény a július 6–8. között megrendezendő Tiszafüredi Halasnapok.

A rendezvény idén 40 éves, központi üzenete, a Tisza-tó népszerűsítése változatlan maradt. Az esemény idei díszvendége Debrecen lesz, a várossal Tiszafüred 2015-ben kötött kulturális és turisztikai együttműködést, amely a két település között a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó kiemelt turisztikai régió létrejötte óta még szorosabbá vált. Tovább növeli a térség turisztikai vonzerejét, hogy még idén megkezdődik és várhatóan 16 hónap múlva befejeződik a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút megépítése. A mintegy 3,1 milliárdos beruházás lehetővé teszi, hogy a Tisza-tavat teljes egészében forgalomtól elzárt területen lehessen megkerülni.


Az ország negyedik kiemelt turisztikai régiója az itt eltöltött vendégéjszakák számát tekintve már a harmadik helyen áll. A Tisza-tó és fővárosa, Tiszafüred számíthat Debrecen támogatására az egységes turisztikai arculat kialakításában, a hatékonyabb marketingben, hogy minél több ember megismerje ezt a természeti kincsekben bővelkedő térséget.

Kapcsolódó Cikkek