EUR: 322,05 Ft
CHF: 284,97 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Tatabánya

Néhány napon belül kész a sétálóutca

Három szakaszban végezték a felújítási munkálatokat, aminek az volt a célja, hogy színvonalas, élhető közterületet alakítsanak ki a sétálóutcában.

Az elmúlt években megkezdett városszépítő, közösségépítő és gazdaságélénkítő munka egy sikeres pályázatnak köszönhetően folytatódott, ugyanis a kormány határozatban döntött arról, hogy a városközpont és Dózsakert közösségi tereinek rekonstrukciójára 1,85 milliárd forint pályázati forrást biztosít.

A Zöld város kialakítása elnevezésű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló projekttel az önkormányzatnak az volt a célja, hogy élhetőbbé és zöldebbé, a vállalkozások és befektetők számára vonzóbbá tegye, illetve élettel töltse meg Újvárost és Dózsakertet. Fontos feladat emellett a közlekedési infrastruktúra fejlesztésével a két városrész közötti kapcsolat javítása és erősítése.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.