2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Tatabánya

Néhány napon belül kész a sétálóutca

Három szakaszban végezték a felújítási munkálatokat, aminek az volt a célja, hogy színvonalas, élhető közterületet alakítsanak ki a sétálóutcában.

Az elmúlt években megkezdett városszépítő, közösségépítő és gazdaságélénkítő munka egy sikeres pályázatnak köszönhetően folytatódott, ugyanis a kormány határozatban döntött arról, hogy a városközpont és Dózsakert közösségi tereinek rekonstrukciójára 1,85 milliárd forint pályázati forrást biztosít.

A Zöld város kialakítása elnevezésű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló projekttel az önkormányzatnak az volt a célja, hogy élhetőbbé és zöldebbé, a vállalkozások és befektetők számára vonzóbbá tegye, illetve élettel töltse meg Újvárost és Dózsakertet. Fontos feladat emellett a közlekedési infrastruktúra fejlesztésével a két városrész közötti kapcsolat javítása és erősítése.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.