EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,67 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Sport

Nem szabad leírni Argentínát a ’78-as vb-hős szerint

Daniel Bertoni, az 1978-as labdarúgó világbajnoki döntő utolsó góljának szerzője szerint annak ellenére sem szabad leírni az argentin válogatottat, hogy a most zajló oroszországi tornán csak nehezen jutott túl a csoportkörön.

“Akkor is elveszítettük egy csoportmeccsünket, de aztán összeszedtük magunkat, és a végén mi ünnepelhettünk” – emlékezett vissza a negyven évvel ezelőtti, argentínai eseményekre az egykori játékos.


Elmondta: az akkori albicelestén kívül is sok olyan világbajnok volt a sportág történetében, amelyik rosszul kezdte a viadalt, aztán fokozatosan javuló teljesítményt mutatott.

“Hiszek a mostani játékosokban, mert az argentin labdarúgó küzd és tele van tűzzel, ezért is játszanak sokan közülük a legjobb bajnokságokban” – tette hozzá Bertoni.

A most 63 éves egykori szélső az 1978-as tornán a csoportkör során az első két találkozón csereként állt be, a magyarok ellen győztes gólt szerzett. Ezt követően végig a kezdőcsapat tagja volt, s a hollandok elleni, hosszabbításban megnyert (3-1) fináléban ő lőtte együttese harmadik gólját.

Az argentinok az oroszországi vb-n egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel csoportjuk második helyén jutottak tovább, s a nyolcaddöntőben szombaton Franciaország legjobbjaival találkoznak.

Kapcsolódó Cikkek