EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Sport

Német sokk

Óriási meglepetésre a címvédő Németország a csoportkör után búcsúzott a világbajnokságtól. Erre senki sem számított, és a Nationalelf kemény kritikákat kapott korábbi futballistáktól és a német sajtótól egyaránt. Az érintettek is magukat okolják.

Joachim Löw


„A kiesés az én felelősségem. Én vagyok az első, akinek kérdéseket kell feltennie magának. Egyáltalán nem érdemeltünk továbbjutást. Brutálisan frusztrált és csalódott vagyok.”

(MTI/EPA/Peter Powell)

Manuel Neuer


„Világosan ki kell jelentenünk, egyszerűen nem érdemeltük meg, hogy továbbmenjünk a csoportból. Ezért csak a játékosok a felelősek, magunkra kell ezt vállaljuk.”

EPA/ROBERT GHEMENT EDITORIAL USE ONLY

Mats Hummels

„Végig hittünk benne, sok lehetőségünk is volt, nekem is. Legutóbb 2017 őszén játszottunk jól, az pedig már nagyon régen volt…”

EPA/ROBERT GHEMENT EDITORIAL USE ONLY

Lothar Matthäus

„A három csoportmeccs során végig azt éreztem, hogy széthúzás van. A csapat egyáltalán nem volt egységes, semmiféle jelét nem mutatta a szenvedélynek, az akaratnak. A játékosok nagyképűek voltak.”

Oliver Kahn

„A nemzeti mez mindenkinek több tonna súlyt jelent, nagy a nyomás a játékosokon, de most folyamatosan csak áthárítottak a felelősséget. Nem éreztem, hogy megvan a csapat gerince. Toni Kroos nem tudta a vezér szerepét magára vállalni és a többiek is gyengék voltak.”

Bild

„Az egész torna rémálom volt a válogatottnak, amely nem is érdemelt többet annál, mint hogy története során először ne élje túl a csoportkört. A Dél-Koreától elszenvedett 2-0-s vereség egy katasztrofális csoportkör kínos betetőzése.”

Der Tagesspiegel

„Joachim Löw ezt nagyon elszúrta, ugyanis nem vette észre az egyébként egyértelmű jeleit a bajnak. A kapitánynak félelmetesen mély merítési lehetősége lett volna, hisz minden posztra három-négy minőségi futballistája volt, ám ő rendre a rossz játékosokat választotta ki.”

Die Welt

„A kazanyi szégyen két okból is különösen keserű, először is azért, mert a válogatott megérdemelten esett ki, másodszor pedig azért, mert a kudarc oka nem az ellenfelek ereje, hanem a német csapat gyengesége volt.”

Kapcsolódó Cikkek