EUR: 323,60 Ft
CHF: 285,83 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Sport

Németország hazamegy

Amióta világ a világ, és rendeznek benne futball-világbajnokságokat, még egyszer sem fordult elő, hogy Németország ne jutott volna tovább a csoportkörből. Sőt 1990 óta minden vb-n a kvartettje élén végzett. De most ez a csoda is megtörtént, hiszen Joachim Löw válogatottja 2-0-ra kikapott Dél-Koreától az F csoport zárómeccsén.

Nagyon sok elemeznivaló lesz még a németek csődjével kapcsolatban, de egy kérdést már most meg lehet fogalmazni: Mesut Özil mi a fenét kereshetett a pályán? Az Arsenal középpályása teljesen ötlettelenül, unott fejjel játszott, és még ez a kisebb baj, ugyanis az átadásai is csak hébe-hóba voltak pontosak. Le a kalappal azonban az ázsiai ország válogatottja előtt, ugyanis végig férfiasan állta a sarat, és szép, veszélyes támadásokra is futotta az erejéből, igaz, hogy sokszor túlkomplikálták a helyzeteket, vagy épp az utolsó kulcspasszok nem jöttek ki jól. Azonban két gólt így is szereztek, egyáltalán nem érdemtelenül.


A 92. percben a labda Kroos lábáról Kim elé pattant, aki simán be tudta vágni a kapuba, majd a 96. percben Szon állította be a végeredményt, amikor egy előreadott labdával szinte besétált az üres német kapuba, mivel Neuer ekkor már a mezőnyben futballozott, és éppen az ellenfél tizenhatosánál próbált labdát szerezni.

Németország, a címvédő tehát kiesett, sőt utolsó lett a csoportjában.

Blama. Szégyen. Világbotrány.

EPA/DIEGO AZUBEL EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

EPA/SERGEY DOLZHENKO EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

EPA/ROBERT GHEMENT EDITORIAL USE ONLY

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Beckham miami csapata kispadjára ültené Zidane-t

  Beckham miami csapata kispadjára ültené Zidane-t

  Újra egy csapatban lesz David Beckham és korábbi madridi klubtársa, Zinedine Zidane? A már visszavonult angol futballcsillag szeretné Zizou-t floridai futballcsapata, az idén alakult Inter Miami kispadjára ültetni.

 • Rekordlétszámmal rajtol a sporttörténelmi darts Eb Budapesten

  Rekordlétszámmal rajtol a sporttörténelmi darts Eb Budapesten

  Rekordlétszám, 38 ország 288 versenyzője vesz részt a szeptember 26. és 28. között Budapesten sorra kerülő steel darts Európa-bajnokságon. A sporttörténelmi kontinensviadalon – hiszen Magyarország először rendez felnőtt darts világversenyt – a hazai szakvezetés a válogatottaktól a mezőny első felébe jutást várja, és bizakodik az éremszerzésben is.

 • Tiger Woods öt év után nyert újra

  Tiger Woods öt év után nyert újra

  Tökéletesre sikerült Tiger Woods visszatérő szezonjának zárása: a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA Tour) 2017/18-as utolsó versenyén, az Atlantában rendezett Tour Championshipen győzni tudott, ezzel öt év után először bizonyult a legjobbnak egy tornán.