EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Sport

Németország hazamegy

Amióta világ a világ, és rendeznek benne futball-világbajnokságokat, még egyszer sem fordult elő, hogy Németország ne jutott volna tovább a csoportkörből. Sőt 1990 óta minden vb-n a kvartettje élén végzett. De most ez a csoda is megtörtént, hiszen Joachim Löw válogatottja 2-0-ra kikapott Dél-Koreától az F csoport zárómeccsén.

Nagyon sok elemeznivaló lesz még a németek csődjével kapcsolatban, de egy kérdést már most meg lehet fogalmazni: Mesut Özil mi a fenét kereshetett a pályán? Az Arsenal középpályása teljesen ötlettelenül, unott fejjel játszott, és még ez a kisebb baj, ugyanis az átadásai is csak hébe-hóba voltak pontosak. Le a kalappal azonban az ázsiai ország válogatottja előtt, ugyanis végig férfiasan állta a sarat, és szép, veszélyes támadásokra is futotta az erejéből, igaz, hogy sokszor túlkomplikálták a helyzeteket, vagy épp az utolsó kulcspasszok nem jöttek ki jól. Azonban két gólt így is szereztek, egyáltalán nem érdemtelenül.


A 92. percben a labda Kroos lábáról Kim elé pattant, aki simán be tudta vágni a kapuba, majd a 96. percben Szon állította be a végeredményt, amikor egy előreadott labdával szinte besétált az üres német kapuba, mivel Neuer ekkor már a mezőnyben futballozott, és éppen az ellenfél tizenhatosánál próbált labdát szerezni.

Németország, a címvédő tehát kiesett, sőt utolsó lett a csoportjában.

Blama. Szégyen. Világbotrány.

EPA/DIEGO AZUBEL EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

EPA/SERGEY DOLZHENKO EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

EPA/ROBERT GHEMENT EDITORIAL USE ONLY

 

Kapcsolódó Cikkek