EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,67 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Sport

Neuer: Nincs szükségünk még egy ébresztőre

Manuel Neuer, a címvédő német labdarúgó-válogatott csapatkapitánya azt mondta: a vesztes rajtot követően nincs szükségük még egy ébresztőre az oroszországi világbajnokságon.

A 32 éves kapus sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Mexikóval szemben 1-0-ra elbukott nyitómérkőzésük első félideje “egy ébresztéssel ért fel” számukra, és nincs szükségük még egyre.


“A csapaton belüli kommunikáció soha nem volt erősebb, mint a mexikóiak elleni találkozó után, amikor minden játékos elmondta a gondolatait” – emelte ki Neuer. Hozzátette: esetükben mostantól “minden további mérkőzés döntővel ér fel”.

Neuer elárulta, hogy a lefújás után a szállásukra hazafelé a buszon is beszéltek a történtekről, ami minden étkezés közben azóta is visszatérő téma.

“Bátorságra és magabiztosságra van szükségünk, ami hiányzott Mexikó ellen, nem tudom, hogy miért” – nyilatkozta Neuer, aki szerint a német játékosoknak újra “egymásra kell találniuk”, és akkor nem történhet meg velük újra az, ami az első fordulóban.

A világbajnok labdarúgó szerint a szakmai stáb majd meghozza a szükségesnek vélt változtatásokat a csoportkör következő összecsapására, a Svédország elleni szombati mérkőzésre, míg a játékosok biztosak abban, hogy képesek nyerni. Neuer közölte, hogy a német keretben nincs megosztottság a 2014-es vb-aranyérmes és a tavalyi Konföderációs Kupán győztes együttes tagjai között. A rutinos játékosok mindenben segítik a fiatalokat, akiknek fontos szerep jut a csapatban.

Az F csoportban a németek a dél-koreaiak ellen játsszák utolsó mérkőzésüket.

Kapcsolódó Cikkek