2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Belföld

Novák Előd: Felélték a jobbikosok az ÁSZ-bírságra gyűjtött pénzt

Már-már nem múlik el anélkül nap, hogy Novák Előd ne fakadna ki a Jobbikra. Az egykori alelnök legújabb bejegyzésében azt állítja, dőzsölnek a jobbikosok, miközben pénzt kéregetnek.

„Lemondok a jobbikos pártalapítványi kuratóriumi tagságomról, miután a közösség pénzét hatalomtechnikai célokra akarják felhasználni, a párt csődközeli anyagi helyzetében sem szégyellve nettó 400 ezres fizetéseket osztani a képviselői tiszteletdíjak mellé a pártvezetéshez lojális politikusoknak.
Miközben a kisemberektől is pénzt kéregetnek az ÁSZ-bírságra, ez a dőzsölés morálisan vállalhatatlan számomra, aki a politikusi álláshalmozás ellen mindig küzdöttem; most ráadásul csak dupla fizetésekről van szó, dupla munkáról még papíron sem. Elfogadhatatlannak tartom azt is, hogy az ÁSZ-bírságra gyűjtött pénzt is felélték, pedig nem ezt ígérték (hanem a bírságra fordítást, vagy ha mégsem kellene, akkor az adományozóknak való visszafizetést), ráadásul még így is százmillió forintnál is nagyobb kampánytartozás van a Magyar Posta felé” írja bejegyzésében Novák Előd.


A politikus kedden egy egészen indulatos bejegyzést tett közzé. A politikus akkor azt állította, a pártból többen is azzal keresték meg, hogy milliárdos vállalkozó nyomására kellett távoznia a Jobbikból.

„Simicska Lajos nyomására záratott ki engem Vona Gábor a Jobbik-frakcióból két éve, miután az oligarcha korrupciós ügyei miatt tiltakoztam és feljelentést tettem – erről tájékoztatott az utóbbi időszakban a párt több prominense, akik eddig Vona bizalmi körébe tartoztak, de már látják, hogy hiba volt követni őt” – írta a bejegyzésében Novák.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek