EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szeged

Novák Katalin: Szeged mindig kultúrvárosnak számított

Kevesli a napfény városában töltött időt, de szívesen emlékszik vissza Szegeden töltött gyerekkorára Novák Katalin ifjúság- és családügyi államtitkár. A novemberben megválasztott Fidesz-alelnök úgy érzi, a nőknek az élet más területein is meg kell felelniük, ezért nem vállalnak szerepet a közéletben.

Mindig büszkén mondom, hogy én szegedi vagyok, annak ellenére, hogy az életemnek már kicsit több mint a felét távol töltöttem a várostól – fogalmazott Novák Katalin. – Nekem a gyerekkor egészen a gimnázium végéig a napfény városához fűződik, valamint a család jelentős része még mindig Szegeden él – idézte fel, majd hozzátette: sokkal kevesebb időt tud a városban tölteni, mint amennyit szeretne. – Mindenkit irigylek, aki sok időt tölthet el itt, mert ez a világ egyik legjobb városa – jelentette ki.


„Szeged mediterrán város”

Szeged adottságai mindenképp fantasztikusak, nagyon jó emberek élnek itt – kezdte gondolatmenetét. – Mindig is egy kultúrvárosnak számított, elég csak a történelmére gondolnunk, és azokra a személyekre, akiknek a neve fémjelzi a hely több százéves történet. Ráadásul itt a Tisza, ez pedig lehetőséget ad a vízi életre. Gyerekkoromban élmény volt a korzón sétálni vagy átmenni a Dugonics térig. Az az út pedig azt jelentette, hogy biztosan találkozik az ember ismerősökkel. Magát a folyópartot ugyanígy érdemes megemlíteni, de szívesen jártunk át Újszegedre is. Ezek fantasztikus helyek – részletezte. A Boszorkányszigetről elmondta, hogy nagyon szereti, de elhanyagoltnak tartja. – Nem biztos, hogy sikerül minden lehetőséget kihasználni a város adottságaiból. Sajnálom, hogy a politika jobban rátelepedett Szeged életére, mint amennyire kellett volna, és ennek vannak káros következményei is. Ettől függetlenül nem az elmúlt évek alapján ítélem meg a helyet, hanem a lehetőségei szerint – magyarázta Novák Katalin. Megjegyezte: Szeged klímája miatt egy mediterrán város, ahol bármikor ki lehet ülni a teraszokra, pezsgő élet zajlik, minden adott, ami egy nívós élethez kell. – Budapesthez képest nagy erénye Szegednek, hogy 15 perc alatt bárhová el lehet jutni – zárta gondolatmenetét.


Értelmes feladatokat szeretne továbbra is

Bár nem készültem miniszternek, megtisztelő, hogy sokan azt gondolták, én akár miniszternek is alkalmas lehetek. Ez mindenképp jólesik – hangsúlyozta. – Nekem ilyen ambícióim mégsem voltak. Nem éltem meg csalódásként, hogy nem így alakult. Nagyon örülök neki, hogy az előző miniszter, Balog Zoltán után most egy olyan vezető kerül ismét az Emberi Erőforrások Minisztériumának élére Kásler Miklós személyében, akinek szaktudása, rálátása és széles látókörűsége, valamint tapasztalata megkérdőjelezhetetlen – jelentette ki a kezdődő kormányzati ciklus kapcsán. – A párt alelnökeként november óta veszem ki a részem a munkából, így a feladataim nem lennének összeegyeztethetők a miniszterséggel. Ezeket pedig nagyon szeretem csinálni; a családügyi területet a kormányzás egy olyan részének tartom, ami ezer szállal kapcsolódik mindenhez. Úgy érzem, hogy a magyar családok mindennapjain tudunk segíteni, az utóbbi években pedig érdemi előrelépést tudtunk elérni, mégpedig közösen, annak köszönhetően, hogy az ország gazdasági teljesítménye is jó volt – értékelte eddigi munkáját. – A következő ciklusban azt szeretném, hogy értelmes feladatokat kapjak – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.