EUR: 318,04 Ft
CHF: 280,61 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Novák: Vona a Jobbik Gyurcsánya

Úgy van a Jobbik Vona Gáborral, mint a baloldal Gyurcsány Ferenccel. Mára teherré vált. A Jobbik se lenyelni, se kiköpni nem tudja – jelentette ki Novák Előd, a Jobbik volt alelnöke, aki Toroczkai László kizárása után lépett ki a szétszakadó Jobbikból.

Novák Előd leszedte a keresztvizet korábbi pártjáról és annak volt elnökéről, Vona Gáborról az ATV műsorában.


Fotó: Lokál

Sneider Tamást, a Jobbik jelenlegi elnökét például Vona Gábor bábjának nevezte. – Vona a bizalmasaihoz nyúlt, akik bármikor visszaadják neki az elnöki pozíciót. Ő nagyon ragaszkodik a hatalomhoz – mondta a műsorban Novák Előd, aki szerint úgy van a Jobbik Vona Gáborral, mint a baloldal Gyurcsány Ferenccel. Mára teherré vált a személye.

– Bizonyos szempontból Vona és Gyurcsány is tehetséges, de Vonát a Jobbik se lenyelni, se kiköpni nem tudja – mondta Novák.


Arról is beszélt, hogy a Jobbikból kivált tagok egyelőre mozgalomként dolgoznak, ám szerinte egy új párt létrehozásának több értelme lenne. Véleménye szerint a frakció már elszakadt a párttól. Novák szerint sokan elhitték Vona Gábornak azt az ígéretet, hogy a Jobbik megnyerheti a választást, holott belülről már látszott, a győzelem nem fog összejönni.

Kitért arra is, hogy korábban ő szorgalmazta Simicska Lajos elszámoltatását, amiért a pártban leszidták. Novák erről a múlt héten így írt a Facebookon: „Simicska Lajos nyomására záratott ki engem Vona Gábor a Jobbik-frakcióból két éve, miután az oligarcha korrupciós ügyei miatt tiltakoztam és feljelentést tettem.”

A politikus szerint a Jobbik százmillióval tartozik a postának, a Simicska Lajos tiltott pártfinanszírozása miatt kiszabott 600 milliós ÁSZ-büntetésre gyűjtött adományokat pedig a párt nem a bírság kifizetésére fordította, hanem egyszerűen felélte.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Prioritási listát állítottak az emberek a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, amelynek kérdőívét mintegy 1,4 millióan töltötték ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Nem figyeli meg az állam a turistákat

    Nem figyeli meg az állam a turistákat

    A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) semmilyen vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem tárol és kezel majd, kizárólag statisztikai adatok digitális tárolására lesz alkalmas – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időknek.