EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Debrecen

Nyáron irány a tengerpart!

Beindult a nyári szezon a debreceni reptéren, sokak örömére már van barcelonai járat is. Ezen a nyáron egyiptomi, görögországi, törökországi, bulgáriai és spanyolországi tengerpartokra repülhetünk nyaralni Debrecenből.

Az első géppel az egyiptomi Hurghadára csaknem 150 utas indult útnak. A továbbiakban heti gyakorisággal közlekedik majd ez a járat egészen szeptemberig. A török Riviéra a legnépszerűbb úti cél Debrecenből évek óta, ezért heti két járat is lesz Antalyába. Ezenkívül a görögországi Zakyntosra, valamint Bulgáriába, a fekete-tengeri Burgaszba indulhatnak nyaralni Debrecenből. Újdonság a spanyolországi charterjárat Barcelonába, ami június 15-e és szeptember 28-a között közlekedik. Májusban 30 ezer utas fordult meg a debreceni repülőtéren, ez 20 százalékos növekedés az előző év májusához képest. Az év első öt hónapjában pedig 24 százalékkal nőtt tavalyhoz képest az utasforgalom. A repülőtér vezetése arra számít, hogy a chartergépekkel és a menetrend szerinti járatokkal összesen 350–380 ezer utasuk lesz az évben.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.