EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szeged

Nyártól a klublegenda irányítja az FK-t

Az FK 1899 Szeged futballklub a Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy a következő szezonban Dóra János lesz a felnőtt csapat vezetőedzője. A 41 éves támadó kilenc éve erősíti már a kék-feketéket, és idén is fontos gólokkal segítette csapatát a bennmaradáshoz, jövőre azonban már a pálya mellől vezeti a „diszkoszvetősöket”.

Nagyon örültem a megkeresésnek, azért kellett csak gondolkodnom azon, hogy átvegyem-e Boldizsár Bálinttól a karmesteri pálcát, mert a SZEOL U–9-es csapatánál edzősködöm, és az számomra mindenek felett áll. Szeretek kisgyerekekkel foglalkozni, mert bennük van a jövő és nagyon fontos, hogy még fiatalként megkapják a megfelelő képzést. Szerencsére össze tudom majd egyeztetni a kettőt, úgyhogy elvállaltam felkérést – mondta Dóra, majd kitért arra is, hogy játékosként miként tervezi a folytatást.


Dóra János eddig csapatkapitány volt, most már vezetőedző lesz

Nem igazán szeretnék már játszani, de nem jelentem ki, hogy nem fogok már pályára lépni a következő idényben. Öt évvel ezelőtt már volt egy búcsúmeccsem, ami eléggé elhamarkodott volt, hiszen fél évre rá visszatértem. Van még motivációm, ugyanis eddig 147 gólt szereztem az FK 1899 Szeged színeiben, és mégiscsak szebb lenne, ha 150 találattal tudnék visszavonulni, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy egy-két meccsen pályára fogok még lépni, de nem akarok stabil taggá válni – szögezte le. Az újdonsült vezetőedző bizakodva várja a következő idényt, hiszen jó közösséggel dolgozhat.

A megyei fociban nincsenek nagy csodák – az a csapat nyer, amelyik jobban odateszi magát. Nincsenek akkora különbségek a csapatok közt, vannak ugyan magasabb költségvetéssel dolgozó klubok, de mi nem azok közé tartozunk. Majd meglátjuk, hogy milyen lesz a következő szezonunk, én bízom a srácokban, a mostani idény végére már összeállt a társaság, úgyhogy ez egy jó alap lehet a jövőre nézve – fejtette ki álláspontját.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.