EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Szeged

Nyártól a klublegenda irányítja az FK-t

Az FK 1899 Szeged futballklub a Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy a következő szezonban Dóra János lesz a felnőtt csapat vezetőedzője. A 41 éves támadó kilenc éve erősíti már a kék-feketéket, és idén is fontos gólokkal segítette csapatát a bennmaradáshoz, jövőre azonban már a pálya mellől vezeti a „diszkoszvetősöket”.

Nagyon örültem a megkeresésnek, azért kellett csak gondolkodnom azon, hogy átvegyem-e Boldizsár Bálinttól a karmesteri pálcát, mert a SZEOL U–9-es csapatánál edzősködöm, és az számomra mindenek felett áll. Szeretek kisgyerekekkel foglalkozni, mert bennük van a jövő és nagyon fontos, hogy még fiatalként megkapják a megfelelő képzést. Szerencsére össze tudom majd egyeztetni a kettőt, úgyhogy elvállaltam felkérést – mondta Dóra, majd kitért arra is, hogy játékosként miként tervezi a folytatást.


Dóra János eddig csapatkapitány volt, most már vezetőedző lesz

Nem igazán szeretnék már játszani, de nem jelentem ki, hogy nem fogok már pályára lépni a következő idényben. Öt évvel ezelőtt már volt egy búcsúmeccsem, ami eléggé elhamarkodott volt, hiszen fél évre rá visszatértem. Van még motivációm, ugyanis eddig 147 gólt szereztem az FK 1899 Szeged színeiben, és mégiscsak szebb lenne, ha 150 találattal tudnék visszavonulni, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy egy-két meccsen pályára fogok még lépni, de nem akarok stabil taggá válni – szögezte le. Az újdonsült vezetőedző bizakodva várja a következő idényt, hiszen jó közösséggel dolgozhat.

A megyei fociban nincsenek nagy csodák – az a csapat nyer, amelyik jobban odateszi magát. Nincsenek akkora különbségek a csapatok közt, vannak ugyan magasabb költségvetéssel dolgozó klubok, de mi nem azok közé tartozunk. Majd meglátjuk, hogy milyen lesz a következő szezonunk, én bízom a srácokban, a mostani idény végére már összeállt a társaság, úgyhogy ez egy jó alap lehet a jövőre nézve – fejtette ki álláspontját.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.