2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Eger

Nyitrai: Büszkék vagyunk siket sportolóinkra!

Az idén világszerte egyedülálló kezdeményezésként először ünnepelhettük meg hazánkban június 2-án a Siketek Sportklub 1912-es alapításának évfordulóját, ezzel tisztelegve a magyar siketsport előtt. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő büszkeségének adott hangot.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott

Tavaly az Országgyűlés egyhangúlag, ötpárti egyetértéssel fogadta el az erről szóló határozatot. A kezdeményezést elismerő szavakkal méltatták a Siketek Világszövetségének 2017-es, Budapesten megtartott kongresszusán is. Hazánkban több mint 60 ezer siket ember él, akik számára egyenlő feltételeket kell biztosítani a mindennapi életben, így a sport területén is.


– Büszkék vagyunk arra – mondta Nyitrai Zsolt –, hogy a legelső siketolimpia, az 1924-es párizsi verseny óta mindig volt magyar résztvevője a megmérettetésnek. Mára a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének keretei között és azon kívül 20 sportágban több száz versenysportoló és több ezer szabadidő-sportoló versenyzik.

Eger és környéke országgyűlési képviselője büszkén hangsúlyozta: – Örömteli, hogy a siketek sportélete saját bázissal rendelkezik: a SINOSZ Sportcentrum a nyolcvanas évek óta szolgálja a siket sportolókat. Ez a központ az állami támogatás mellett a siket sportolók összefogásával épült meg. Azóta ez a bázis stabil és érdemi segítséget jelent siketlimpikonjaink számára. Ez kiemelten fontos lehet a 2019-es téli siketlimpián. Magyarországon megbecsülik, támogatják a sportot és a sportolókat egyaránt.


Az Eb-bronzérmes női curlingválogatott
Fotó: Magyar Hallássérültek Sportszövetsége

– Siket sportolóink sikeresek és eredményesek, és a jövőben is tenni fogunk azért, hogy egyre jobb feltételek között készülhessenek. Nemrég férfi és női curlingválogatottunk Eb-bronzérmes lett, Földi Bence szintén Eb-bronzérmet szerzett a mountainbike Eb-n, emellett jelenleg is zajlanak a bowling Eb küzdelmei is – zárta gondolatait a miniszterelnöki megbízott és köszönetét fejezte ki a siket sportolókkal foglalkozó szervezeteknek és szakembereknek az áldozatos munkáért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.