EUR: 323,21 Ft
CHF: 287,01 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Eger

Nyitrai: Büszkék vagyunk siket sportolóinkra!

Az idén világszerte egyedülálló kezdeményezésként először ünnepelhettük meg hazánkban június 2-án a Siketek Sportklub 1912-es alapításának évfordulóját, ezzel tisztelegve a magyar siketsport előtt. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő büszkeségének adott hangot.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott

Tavaly az Országgyűlés egyhangúlag, ötpárti egyetértéssel fogadta el az erről szóló határozatot. A kezdeményezést elismerő szavakkal méltatták a Siketek Világszövetségének 2017-es, Budapesten megtartott kongresszusán is. Hazánkban több mint 60 ezer siket ember él, akik számára egyenlő feltételeket kell biztosítani a mindennapi életben, így a sport területén is.


– Büszkék vagyunk arra – mondta Nyitrai Zsolt –, hogy a legelső siketolimpia, az 1924-es párizsi verseny óta mindig volt magyar résztvevője a megmérettetésnek. Mára a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének keretei között és azon kívül 20 sportágban több száz versenysportoló és több ezer szabadidő-sportoló versenyzik.

Eger és környéke országgyűlési képviselője büszkén hangsúlyozta: – Örömteli, hogy a siketek sportélete saját bázissal rendelkezik: a SINOSZ Sportcentrum a nyolcvanas évek óta szolgálja a siket sportolókat. Ez a központ az állami támogatás mellett a siket sportolók összefogásával épült meg. Azóta ez a bázis stabil és érdemi segítséget jelent siketlimpikonjaink számára. Ez kiemelten fontos lehet a 2019-es téli siketlimpián. Magyarországon megbecsülik, támogatják a sportot és a sportolókat egyaránt.


Az Eb-bronzérmes női curlingválogatott
Fotó: Magyar Hallássérültek Sportszövetsége

– Siket sportolóink sikeresek és eredményesek, és a jövőben is tenni fogunk azért, hogy egyre jobb feltételek között készülhessenek. Nemrég férfi és női curlingválogatottunk Eb-bronzérmes lett, Földi Bence szintén Eb-bronzérmet szerzett a mountainbike Eb-n, emellett jelenleg is zajlanak a bowling Eb küzdelmei is – zárta gondolatait a miniszterelnöki megbízott és köszönetét fejezte ki a siket sportolókkal foglalkozó szervezeteknek és szakembereknek az áldozatos munkáért.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.