EUR: 326,63 Ft
CHF: 280,84 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Nyitrai: Számunkra fontos az emberek véleménye

Nyitrai Zsolt arról beszélt a Magyar Időknek adott interjújában, hogy Orbán Viktor szándéka az, hogy a társadalmi párbeszéd a teljes kormányzati ciklusban folyamatos legyen, ezért a következő négy évben is keresni fogják az egyetértési pontokat az emberekkel.

A stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy a Fidesz mindig a párbeszédre alapozta a politikáját, hiszen számukra elengedhetetlen az emberek véleménye. Kiemelte, hogy már 2004-ben is nemzeti petíciót intéztek a választókhoz, manapság pedig nemzeti konzultációkat folytatnak.


– Ez a párbeszédre alapuló politizálás is hozzájárult az újabb választási győzelemhez, hiszen az emberek fontosnak tartották, hogy bevontuk őket a döntéshozatalba, megkérdeztük a véleményüket – mondta Nyitrai Zsolt.

Nyitrai szerint mindez a jelenlegi kormányzati ciklusban is elsőbbséget élvez hiszen Orbán Viktor szándéka az, hogy a társadalmi párbeszéd továbbra is folyamatos és állandó legyen. A lap azon kérdésére, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellett miért van szükség egy megbízottra, Nyitrai úgy válaszolt, hogy a kabinetiroda a miniszterelnök politikai munkaszervezete, és ő maga is ezen szervezeten belül látja el feladatát. De míg a kabinetiroda által folyatott nemzeti konzultációk az egész társadalmat érintő, nagy horderejű kérdésekről szólnak, addig ők különböző társadalmi csoportok véleményét kérdezik meg.


– Fontos, hogy átlássuk mások élethelyzetét, tudjuk értékelni a kisebb közösségek által végzett munkát, és képet alkossunk arról, hogy hol kell és lehet segíteni – tette hozzá Nyitrai, aki azt is kifejtette, hogy azon kisebb-nagyobb közösségeket szólítják meg, amelyeknek azonosak az érdekeik, az élethelyzetük, a problémáik. Ilyen csoportok például a nyugdíjasok, a cukorbetegek, az agráriumban dolgozók, vagy akár a fogyatékossággal élők – mondta a társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott, aki az elmúlt időszakban elért eredményekről is beszélt a Magyar Időknek, melyet itt olvashat bővebben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme, biztonsága áll – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, az Európai Bizottság Új megállapodás a fogyasztói érdekekért címen közzétett javaslatának társadalmi vitáján.

 • Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesít a katasztrófavédelem a balatoni régióban, és folyamatosan fejleszti a viharjelző rendszereket a hazai tavak partjain, illetve a vizeken tartózkodók biztonsága érdekében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

 • A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is változékony lesz az idő: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A maximumok jellemzően 30 fok körül alakulnak, de vasárnap többfelé a 25 fokot sem éri el a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.