EUR: 323,17 Ft
CHF: 287,68 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Nyitrai: Számunkra fontos az emberek véleménye

Nyitrai Zsolt arról beszélt a Magyar Időknek adott interjújában, hogy Orbán Viktor szándéka az, hogy a társadalmi párbeszéd a teljes kormányzati ciklusban folyamatos legyen, ezért a következő négy évben is keresni fogják az egyetértési pontokat az emberekkel.

A stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy a Fidesz mindig a párbeszédre alapozta a politikáját, hiszen számukra elengedhetetlen az emberek véleménye. Kiemelte, hogy már 2004-ben is nemzeti petíciót intéztek a választókhoz, manapság pedig nemzeti konzultációkat folytatnak.


– Ez a párbeszédre alapuló politizálás is hozzájárult az újabb választási győzelemhez, hiszen az emberek fontosnak tartották, hogy bevontuk őket a döntéshozatalba, megkérdeztük a véleményüket – mondta Nyitrai Zsolt.

Nyitrai szerint mindez a jelenlegi kormányzati ciklusban is elsőbbséget élvez hiszen Orbán Viktor szándéka az, hogy a társadalmi párbeszéd továbbra is folyamatos és állandó legyen. A lap azon kérdésére, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellett miért van szükség egy megbízottra, Nyitrai úgy válaszolt, hogy a kabinetiroda a miniszterelnök politikai munkaszervezete, és ő maga is ezen szervezeten belül látja el feladatát. De míg a kabinetiroda által folyatott nemzeti konzultációk az egész társadalmat érintő, nagy horderejű kérdésekről szólnak, addig ők különböző társadalmi csoportok véleményét kérdezik meg.


– Fontos, hogy átlássuk mások élethelyzetét, tudjuk értékelni a kisebb közösségek által végzett munkát, és képet alkossunk arról, hogy hol kell és lehet segíteni – tette hozzá Nyitrai, aki azt is kifejtette, hogy azon kisebb-nagyobb közösségeket szólítják meg, amelyeknek azonosak az érdekeik, az élethelyzetük, a problémáik. Ilyen csoportok például a nyugdíjasok, a cukorbetegek, az agráriumban dolgozók, vagy akár a fogyatékossággal élők – mondta a társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott, aki az elmúlt időszakban elért eredményekről is beszélt a Magyar Időknek, melyet itt olvashat bővebben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek