EUR: 323,56 Ft
CHF: 284,52 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

Nyitrai: Számunkra fontos az emberek véleménye

Nyitrai Zsolt arról beszélt a Magyar Időknek adott interjújában, hogy Orbán Viktor szándéka az, hogy a társadalmi párbeszéd a teljes kormányzati ciklusban folyamatos legyen, ezért a következő négy évben is keresni fogják az egyetértési pontokat az emberekkel.

A stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy a Fidesz mindig a párbeszédre alapozta a politikáját, hiszen számukra elengedhetetlen az emberek véleménye. Kiemelte, hogy már 2004-ben is nemzeti petíciót intéztek a választókhoz, manapság pedig nemzeti konzultációkat folytatnak.


– Ez a párbeszédre alapuló politizálás is hozzájárult az újabb választási győzelemhez, hiszen az emberek fontosnak tartották, hogy bevontuk őket a döntéshozatalba, megkérdeztük a véleményüket – mondta Nyitrai Zsolt.

Nyitrai szerint mindez a jelenlegi kormányzati ciklusban is elsőbbséget élvez hiszen Orbán Viktor szándéka az, hogy a társadalmi párbeszéd továbbra is folyamatos és állandó legyen. A lap azon kérdésére, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellett miért van szükség egy megbízottra, Nyitrai úgy válaszolt, hogy a kabinetiroda a miniszterelnök politikai munkaszervezete, és ő maga is ezen szervezeten belül látja el feladatát. De míg a kabinetiroda által folyatott nemzeti konzultációk az egész társadalmat érintő, nagy horderejű kérdésekről szólnak, addig ők különböző társadalmi csoportok véleményét kérdezik meg.


– Fontos, hogy átlássuk mások élethelyzetét, tudjuk értékelni a kisebb közösségek által végzett munkát, és képet alkossunk arról, hogy hol kell és lehet segíteni – tette hozzá Nyitrai, aki azt is kifejtette, hogy azon kisebb-nagyobb közösségeket szólítják meg, amelyeknek azonosak az érdekeik, az élethelyzetük, a problémáik. Ilyen csoportok például a nyugdíjasok, a cukorbetegek, az agráriumban dolgozók, vagy akár a fogyatékossággal élők – mondta a társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott, aki az elmúlt időszakban elért eredményekről is beszélt a Magyar Időknek, melyet itt olvashat bővebben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Az iskolai erőszak visszaszorítására indul kampány

  Az iskolai erőszak visszaszorítására indul kampány

  Az iskolai erőszak visszaszorítására indít kampányt a Cartoon Network a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvánnyal és az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületével (OFOE) összefogva – közölte a csatornát tulajdonló Turner cég közép-kelet-európai marketing- és pr-menedzsere szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Tállai: Erdemes Magyarországon befektetni

  Tállai: Erdemes Magyarországon befektetni

  Átadták a Tama Hungary Kft. 12 ezer négyzetméteres raktárcsarnokát szerdán Berettyóújfaluban. Tállai András szerint az 1,6 milliárd forintos fejlesztés legfontosabb üzenete, hogy “Magyarországon megfelelő a politikai-gazdasági környezet arra, hogy érdemes ide befektetni, pénzt, tőkét hozni, mert itt biztonság van, és a magyar emberek munkája által megtérül a befektetés”.

 • Soros pénzén támadja a kormányt az ellenzéki média

  Soros pénzén támadja a kormányt az ellenzéki média

  Nekiesett Orbán Viktornak Soros blogja, az Átlátszó. Cikkük a kormányfő magánrepülős utazását kifogásolja, igaz: akkor nem volt ilyen éber a balliberális média egyetlen tagja sem, amikor Gyurcsány Ferenc két év alatt 117 millió forintot repkedett el magángépeken vagy amikor Medgyessy 42 millióért utazott privátjettel Indiába.