EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Sport

Nyolc ok, amiért rossz Leekens válogatottja

Szombaton 2-1-es vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki részt vevő ausztrálok ellen a Groupama Arénában. A mérkőzést követően Georges Leekens szövetségi kapitány arról beszélt, hogy minden rendben zajlott a pályán, csak gólt nem tudott szerezni a csapat. Összegyűjtöttük, hogy miért gyenge a Leekens-éra (0 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség) válogatottja.1. Gyenge védelem

Már Bernd Storck idején is gondok voltak a hátsó sorral, azonban most talán még bizonytalanabban játszanak a védőink.


2. Nincs csatár

Továbbra sincs olyan támadónk, aki képes befejezni egy akciót.


3. Nincs vezéregyéniség

Rendkívül hiányzik egy Juhász Roland, Gera Zoltán vagy Király Gábor kaliberű játékos, aki vezéregyéniség tud lenni a pályán.

4. Nincs ötlet a középpályán

Visszatérő probléma, hogy a középpályán egyszerűen nincs egy kreatív megoldásokra képes játékos.

5. Gyenge beadások és utolsó passzok

A támadások nagy részét a széleken vezeti a csapat, azonban képtelenek egy pontos, csapattárshoz tartó beadást produkálni.

6. Nincs motiváció

Az akarás egyáltalán nem látszik a játékosokon, többször alibifocit láthatunk. Néhány kivétel azonban akad, az ausztrálok ellen például Sallai Roland és Kleinheisler László tette igazán oda magát.

7. Nincs összhang

Érezhető, hogy a játékosok és Leekens nem találták meg a közös hangot. Elek Ákos ezt egyértelműen ki is jelentette, hozzátéve, reméli, hogy ez a jövőben változni fog.

8. Leekens nem a valóságról beszél

A szövetségi kapitány minden nyilatkozatában kijelenti, hogy látja a fejlődést a csapaton. Ez azonban az eredményeken egyáltalán nem látszik, sőt talán már borítékolható, ha így mennek tovább a dolgok, csúnya meglepetésekben lehet részünk a Nemzetek Ligájában.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek