EUR: 323,46 Ft
CHF: 286,47 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Extra

Öngyilkos lett Katalin hercegné kedvenc divattervezője

Holtan talált rá a bejárónője Kate Spade divattervezőre a New York-i lakásában. A rendőrség szerint az öngyilkossága idején a lakásban volt a férje, Andy Spade is. Öngyilkossága kísértetiesen hasonlít Robin Williams halálának körülményeire. Kate Spade 55 éves volt.

Kate Spade súlyos mentális betegséggel küzdött, bipoláris depresszió nehezítette mindennapjait. Halála előtt a dizájner még búcsúlevelet is hagyott a 13 éves lányának, Frances Beatrixnak. A levél igen rövid, de annál több információt tartalmaz: “Bea – Mindig nagyon szerettelek. Nem a te hibád volt. Kérdezd apádat” – írta a designer, akitől állítólag férje épp válni készült. Kate testvére, Reta Saffo interjút is adott a Mirrornak, elmondta, hogy húga nem tudta feldolgozni a hirtelen jött sikert, ami akkor robbant be az életébe, mikor Katalin hercegné felfedezte ruhakölteményeit. A britek hercegnéje ugyanis imádta Spade kosztümjeit és táskáit. Az pedig tudvalevő, ha ő visel egy ruhadarabot vagy kiegészítőt bármelyik tervező kollekciójából, extrém módon megugrik az eladás, ráadásul a dizájner neve is egy csapása ismert lesz.


Kate Spade-et mindenki vidám emberként ismerte Profimedia, Abaca

– Nem volt felkészülve a sikerre. Korábban többször meg tudtam akadályozni, hogy véget vessen az életének, de most nem voltam vele. Sajnos nem ért váratlanul, hogy meghalt. Mélyen lesújt, de nem lepődtem meg. Vannak akiket nem lehet megmenteni önmaguktól. Régóta beteg volt és nem fordult pszichiáterhez, pedig én is és a férje is könyörgött neki. Kate azonban félt, hogy a világ megtudja, bajban van – mondta letörten Reta, aki bevallotta, húga egy ideje alkoholproblémákkal küzdött, ami miatt házassága is megromlott. – Nemrég a férje, Andy bejelentette, hogy ha nem változik a helyzet, elhagyja, mert nem bírja tovább. Könyörgött neki, hogy forduljon orvos hoz és menjen elvonóra, de Kate ehelyett fenyegetőzni kezdett és kiborult. Majd térdre borulva és zokogva könyörgött neki, hogy ne hagyja el – mesélt megdöbbentő részletességgel testvére életéről Reta, aki szerint Robin Williams 2014-es öngyilkossága nagy hatással volt Katere. – Mikor kiderült, hogy Robin meghalt, minden cikket, minden híradást megnézett, újra és újra. Konkrétan tanulmányozta Robin halálának körülményeit – mesélte a nő, aki elismerte testvére öngyilkossága kísértetiesen hasonlít ahhoz a módszerhez ahogy Robin Williams véget vetett az életének.

Kate egy sállal kötötte fel magát, otthonában, úgy, hogy férje is a házban volt. Előtte begyógyszerezte magát, majd véget vetett az életének. Robin Williams szintén otthon akasztotta fel magát saját övével, miközben felesége a másik szobában volt.


Kate New York-i üzlete Profimedia, UPPA News

Reta elmesélte azt is, mi volt az utolsó telefonbeszélgetésük. – A kishúgom, Katy egy csodálatos, drága ember volt. Eredeti, igazi egyéniség. De sajnos olyan emberekkel vette körül magát, akik mindenre csak helyeseltek, ezért nem kapta meg a kellő segítséget. Az utolsó dolog, amit nekem mondott, ez volt: “Reta, tudom, hogy gyűlölöd a temetéseket, és sosem mész el rájuk, de kérlek, az enyémen legyél majd ott. Kérlek!”. Mikor rákérdeztem, azt felelte, hogy csak előre szól, nincs terve az öngyilkosságot illetően – nyilatkozta az online lapnak.

Reta ekkor nagyon megijedt, hiszen sejthető volt, hogy Kate szörnyű dolgot tervez, riasztotta is az asszony férjét, aki éppen ezért maradt otthon. Ennek ellenére, a divattervező véget vetett életének. 55 éves volt.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe

Kapcsolódó Cikkek

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!

 • Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet Ákos december 14-15-én. A népszerű előadó, dalszerző idén ősszel négyszámos stúdióanyagot jelentetett meg, ami a jövőre tervezett következő album előfutára.