2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

Orbán: Sargentini Soros embere

Orbán Viktor kormányfő Soros-jelentésnek nevezte a hétfőn elfogadott úgynevezett Sargentini-jelentést, amelynek szerinte az a célja, hogy nyomást gyakoroljanak Magyarországra a bevándorlás kérdésében. Közben egy lengyel EP-képviselő, Marek Jurek hazánk mellett kiállva kisebbségi véleményt nyújt be a jelentéshez.

Judith Sargentini /Fotó: Wikimedia

Mint ismert, az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) hétfőn fogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amely az úgynevezett 7. cikkelyes eljárás elindítását javasolja Magyarország ellen.


– Azt akarják elérni, hogy Magyarország változtassa meg álláspontját a bevándorlás kérdésében – reagált a hírre Orbán Viktor miniszterelnök, aki a holland zöldpárti Judith Sargentini javaslatát csak Soros-jelentésnek nevezte, hozzátéve, hogy az EP-képviselő a bevándorláspárti spekuláns embere. Sargentini egyébként valóban szerepel Soros György megbízható szövetségeseinek listáján.

– Bár tagadja, hogy Soros embere lenne, 2013-ban ő maga írta közösségi oldalán, hogy már 10 éve együtt dolgozik Soros György egyik szervezetével, és kifogástalan az együttműködésük – írta az Origo. Sargentini egyébként már többször bírálta Magyarországot, diktátornak nevezte Orbán Viktort, és sokatmondó, hogy önként jelentkezett a hazánkat „szégyenpadra ültető” jelentés megírására. Ezek után persze az sem meglepő, hogy többször is kiállt a migránsok jogaiért, és szorgalmazta a kötelező kvótákat.
Közben Marek Jurek lengyel EP-képviselő úgy döntött, hogy kisebbségi vélemény nyújt be a jelentéshez. A politikus már korábban is azon a véleményen volt, hogy a dokumentum csak mélyíti a válságot az EU-n belül, és konfliktusokat szül. Hangsúlyozta: minden nemzetnek joga van kialakítani a saját politikáját, Magyarországon vannak ellenzéki pártok, le lehetne váltani a kormányt, ha az emberek ezt akarnák.
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a 888.hu-nak elmondta, hogy a mostani döntés után az EP-nek kellene kétharmados többséggel elfogadnia a jelentést, ami szerinte nehezen elképzelhető.
További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.