EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Belföld

Orbán Viktor nemzetközi tekintélye növekszik

Angela Merkel meghívta Berlinbe Orbán Viktor miniszterelnököt – értesült a Népszava. A lap szerint a német kancellár nyitott lenne egy kétoldalú találkozóra. Ha létrejön, az komoly elismerés lesz az április 8-án ismét kétharmadot szerzett Orbán-kormánynak, de az éppen eszkalálódó német belpolitikai viszály kezeléséhez is jól jön Orbán meginvitálása.

Közben a minap „Aki lenézi Orbánt és Salvinit, tönkreteszi az EU-t” címmel jelent meg terjedelmes interjú Sebastian Kurz osztrák kancellárral a Der Standard osztrák napilapban. Két héttel az osztrák EU-elnökség átvétele előtt és pár nappal azután, hogy a határvédelemmel kapcsolatos olasz–német–osztrák tengely kialakításáról beszélt, Kurz azt mondta, az osztrák elnökség fő feladatának tartja, hogy az unió előrelépjen a migráció kérdésében.Orbán Viktor miniszterelnök beszélget Angela Merkel német kancellárral a brüsszeli EU-csúcs előtt
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Orbán nemzetközi elismertségét jól mutatja, hogy a múlt héten Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke hívta fel annak kapcsán, hogy az új amerikai nagykövet a napokban foglalja el budapesti állomáshelyét. Trump arra kérte Orbánt, folytassa eddigi migrációs politikáját.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Leleplezi a kormány Sorosék hazugságait

    Magyarországot azért akarják elítélni, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország – kezdte Orbán Viktor miniszterelnök a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos vitaindító beszédét a parlamentben.

  • Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Nem engedték be a fogyatékkal élőket az állatkertbe

    Megoldódni látszik annak a fogyatékkal élő csoportnak az ügye, amelyet nemrég nem engedtek be a Veszprémi Állatkertbe. A minap óriási botrányt kavart, hogy az intézménybe nem jutott be a 11 fős csoport, annak ellenére sem, hogy volt érvényes hatósági igazolványuk, amellyel bizonyították jogosultságukat a kedvezményes belépőkre.