EUR: 323,46 Ft
CHF: 286,47 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Orbán vitára számít Brüsszelben

Minden eszköz, ami az ország megvédéséhez szükséges migrációügyben, a kormány és a parlament rendelkezésére áll – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban. A miniszterelnök megjegyezte ugyanakkor, hogy a migrációtól függetlenül szükség van egy jól felszerelt hadseregre is, mert ha ma Magyarország egy fegyveres fenyegetéssel nézne szembe, a hadsereg csak korlátozottan lenne képes ennek elhárítására.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A nemrég elfogadott alkotmánymódosítást és a Stop Soros törvénycsomagot Orbán Viktor szép, kifinomult jogi munkaként jellemezte. Megjegyezte: nagyon nehéz lesz bárkinek is belekötni egy olyan parlamenti döntésbe, amely 80-90 százalékos többséget élvezett az országgyűlésben.


Orbán a csütörtöki uniós csúcsról elmondta: központi kérdés lesz a bevándorlás, ezért nagy vitákra számít.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Vandálok gyújtogattak Budapesten

  Sokmilliós kárt okoztak a fővárosnak azok az ellenzék által felkorbácsolt csoportok, amelyek szerda este Bubi-kerékpárokat vertek szét, padokat gyújtogattak és rátámadtak a Parlamentet őrző rendőrökre.

 • Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Demeter Márta továbbra is titkolózik

  Mint arról már korábban beszámoltunk, közérdekű adatigényléssel fordult az Origo Demeter Mártához, annak érdekében, hogy megtudják, kiket foglalkoztat országgyűlési keretéből.

 • Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

  Így őrzi a TEK a karácsonyi vásárokat – Fotók!

   A kedd esti strasbourgi terrorcselekményt követően a magyar kormány úgy döntött, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket hajt végre, hogy hazánkban még véletlenül se történhessen meg hasonló tragédia mint a francia városban.