EUR: 323,67 Ft
CHF: 287,66 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

Óriási fejlesztést jelentett be Szijjártó Péter

A kormány 2022-ig 4000 milliárd forintot fordít közúti és vasúti fejlesztésekre az ország logisztikai pozíciójának erősítése érdekében – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a V4-elnökség keretében rendezett V4 Logisztikai Fórumon.Szijjártó közölte, hogy a magyar GDP közel 90 százalékát az exporttevékenység adja, így létfontosságú, hogy a logisztika zökkenőmentesen működjön. A miniszter elmondta, hogy a következő években 2500 milliárd forintból 900 kilométer gyorsforgalmi utat fejlesztenek. Közölte: az összeg 55 százalékát a magyar költségvetés, 45 százalékát uniós forrás biztosítja. Ami a vasútfejlesztést illeti, erre 1500 milliárd forintot fordítanak, amiből 900 kilométer vasúti pályát korszerűsítenek.

MTI Fotó: Mónus Márton

Ezt követően Jákli Gergely, az Exim Bank vezérigazgatója és a pénzintézet hat lízingpartnere aláírt egy szándéknyilatkozatot arról, hogy a jövőben megkötik a belföldi lízinghitelkeret konstrukciót. A szándéknyilatkozatot az Exim vezérigazgatóján kívül Gigacz Attila, a Budapest Lízing operációs és termékfejlesztési igazgatója, Vály Judit, az MKB-Euroleasing vezérigazgatója, Göblös Gergely, a Raiffeisen Corporate Lízing vezérigazgatója, Nyikos Katalin, a Deutsche Leasing Hungaria vezérigazgatója, Szaniszló Norbert, a Merkantil Bank vezérigazgató-helyettese és Győr Tamás, az Erste Bank Hungary vállalati üzletfejlesztési igazgatója írta alá.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy segédmotoros kerékpárt toló férfit péntek délután Siófokon, egy vasúti átjárónál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

 • Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  A magyarok nagyon sokat dolgoztak és imádkoztak, hogy hazájuk ismét sikeres és büszke ország legyen, és küzdelmeiket nem tudták volna sikeresen megvívni, ha nincsenek barátaik, és nincsenek bajor barátaik – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Münchenben a magyar főkonzulátus új épületének avató ünnepségén.

 • Az ország összes börtönében razziát tartott a büntetés-végrehajtás

  Az ország összes börtönében razziát tartott a büntetés-végrehajtás

  Biztonsági vizsgálatot tartott az ország összes börtönében a büntetés-végrehajtás a rendőrség és az adóhatóság támogatásával. Több mint négyezer zárkát és csaknem 17 ezer fogvatartottat ellenőriztek – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) pénteken az MTI-t.