2019. január 24., csütörtök
Timót

Egyéb Szekszárd

Országos bajnok a Szekszárd AC!

Június 2-án és 3-án Szekszárd volt a házigazdája az asztalitenisz Extra Liga férfi és női országos négyes döntőjének.

A 2016-ban és 2017-ben is bajnok Szekszárd Asztalitenisz Club nagy fölénnyel, minden meccsét megnyerve végzett az első helyen a női alapszakasz-bajnokságban, ezáltal fő esélyesként indult a megmérettetésen.


– A rendezvény nyitónapján az elődöntőkre került sor, ahol a Szekszárd AC Orosháza csapatával mérte össze tudását, aminek a végeredménye 7-0 lett a házigazda gárda javára – tájékoztatott Szily György, a Szekszárd Asztalitenisz Club vezetőedzője. A bajnokság másnapján folytatódtak a megmérettetések, első körben a harmadik helyért mérkőztek az asztaliteniszezők, míg végül a női és férfidöntő zárta a rendezvényt.

Bár a döntő nem volt zökkenőmentes, a szekszárdi lányok végül az első helyen végeztek, így országos bajnokok. fotó: Nagy Nándor

– A csapatunk 6-3 arányban nyert Budaörs együttese ellen, az eredmény nem tükrözi, hogy mennyire nehéz mérkőzés volt ez a lányoknak. Amikor egy ponttal vezettünk a meccs alatt, úgy látszott, hogy elúszik a tétmérkőzés, de végül sikerült megnyernünk, és első helyen végeznünk a bajnokságban. A férfiaknál Celldömölk együttese bizonyult a legjobbnak, így ők lettek az országos bajnokok – értékelt a szekszárdi lányok vezetőedzője.

A Szekszárd AC története harmadik bajnoki címét szerezte meg, egyben sorozatban harmadszor lett az Extraliga legjobbja. A bajnokok 750 ezer forintot kapnak, a második, harmadik és negyedik helyezetteknek pedig 375 ezer, 250 ezer, illetve 125 ezer forint jár.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek