EUR: 326,80 Ft
CHF: 280,77 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Aktuális

Őrületes buli Erdélyben

Idén másodjára rendezik meg az erdélyi Marosvásárhelyen július 5. és 8. között a Vibe Fesztivált. A szervezők szerint az esemény célja, hogy minél közelebb hozzák a határon túli magyar fiatalokat egymáshoz.

– Azt szerettük volna elérni, hogy Erdélyben legyen egy olyan hely, egy közösségi tér, ahol a külhoni magyar fiatalok jól érzik magukat, új ismeretségekre tesznek szert és közösen érzik jól magukat. A célunk, hogy minél közelebb hozzuk egymáshoz a külhoni magyar közösséget. Fontosnak érezzük azt is, hogy ilyen rendezvényekkel hozzunk létre egy összetartó közösséget, ugyanis rajtunk is múlik Erdély és az itteni fiatalság jövője – mondta a Lokálnak Rés Konrád Gergely, a Vibe fesztiváligazgatója.


Fesztivál természetesen nincs zene nélkül. Rengeteg neves itthoni és erdélyi magyar együttes lép majd fel, többek között a Wellhello, a Margaret Island, az Intim Torna Illegál, a Teddy Queen, a Funkorporation és még sokan mások, de nemzetközi dj-k zenéjére is bulizhatunk, ugyanis ott lesz Borgore, Jax Jones és Sigma is. A fesztivál azonban nem csupán vad éjjeli bulizásokat tartogat, hanem tartalmas időtöltést is, hiszen a Vibe Koli elnevezésű nyári egyetemet is itt rendezik meg.

– Fontos számunkra, hogy olyan fórumot keltsünk életre, ahol inspirációforrást hozzunk létre és teret adunk az együttgondolkodásnak, illetve ahol meg tudjuk beszélni egymás között Erdély jövőjét. Panelbeszélgetések lesznek a sport, tudomány, kultúra, zöld technológiák területén. A szakelőadókkal arra keressük majd a választ, hogy melyek a legvalószínűbb újítások a szakterületen, milyen kütyüket fogunk használni hamarosan, hogyan fogunk kommunikálni, milyen kultúrát fogunk fogyasztani. Szakmai partnereink között ott van a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem is. Ezt a kezdeményezést egyébként az itteni diákszövetségek nagyon nagy örömmel fogadták – mondta a fesztiváligazgató.


A fesztiválról további részleteket a www.vibefestival.ro/hu/ weboldalon találhatnak az érdeklődők.

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: A jég fogságában

    A nap képe: A jég fogságában

    Az űrből is látható az a jéghegy, amely veszélyesen közel sodródott egy grönlandi faluhoz. Az Európai Űrügynökség (ESA) kedden hozott nyilvánosságra egy képet, amely az óriási jéghegyet ábrázolja Innaarsuit partjainál.

  • Órákat gyalogolt, hogy ne késsen az első munkanapján

    Órákat gyalogolt, hogy ne késsen az első munkanapján

    Az alabamai Walter Carr az első munkanapjára készült, amikor autója felmondta a szolgálatot. A balszerencsés helyzetet tetőzte, hogy egyik ismerőse sem tudta bevinni, így gyalog indult el 32 kilométerrel arrébb található új munkahelyére, ugyanis Walter nem akarta már az első napját kihagyással indítani.