2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Nagykanizsa

Özönvíz zúdult a városra

Eddig ilyet csak híradókban és filmeken láttak a kanizsaiak, de most közvetlenül is átélhették: özönvíz zúdult a városra, ami rövid időre teljesen megbénította az életet. Az ítéletidő alig fél óráig tartott, de a hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék miatt az autók helyenként félméteres vízben gázoltak.

Az égszakadást jég is kísérte, a hatalmas víztömeg több helyen megbénította a közlekedést. Garázsok, kazánházak, pincék, mélygarázsok teltek meg csapadékvízzel, ettől függetlenül a tűzoltóktól csak hét esetben kértek segítséget.


Félméteres vízben gázoltak az autók (Fotó: Gergely Szilárd)

– A nagykanizsai hivatásos, továbbá a gelsei és a murakeresztúri önkéntes tűzoltók érkeztek mentesíteni – összegzett Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. – A vihar következtében kerítésre dőlt egy fa, amelyet motoros láncfűrésszel távolították el a kollégáim. A Király utcában egy társasház műanyag burkolatát bontotta meg a szél, itt fűrésszel, magasból mentő járműről avatkoztak be a tűzoltók.

A felhőszakadás – egészen pontosan a rossz látási viszonyok és a csúszós út – miatt egy súlyos baleset is történt. Egy személygépkocsi és egy teherautó karambolozott a 61-es főúton, Kanizsa határában. A személykocsi sofőrjét a tűzoltók emelték ki az összeroncsolódott járműből, a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Kapcsolódó Cikkek