EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Nagykanizsa

Özönvíz zúdult a városra

Eddig ilyet csak híradókban és filmeken láttak a kanizsaiak, de most közvetlenül is átélhették: özönvíz zúdult a városra, ami rövid időre teljesen megbénította az életet. Az ítéletidő alig fél óráig tartott, de a hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék miatt az autók helyenként félméteres vízben gázoltak.

Az égszakadást jég is kísérte, a hatalmas víztömeg több helyen megbénította a közlekedést. Garázsok, kazánházak, pincék, mélygarázsok teltek meg csapadékvízzel, ettől függetlenül a tűzoltóktól csak hét esetben kértek segítséget.


Félméteres vízben gázoltak az autók (Fotó: Gergely Szilárd)

– A nagykanizsai hivatásos, továbbá a gelsei és a murakeresztúri önkéntes tűzoltók érkeztek mentesíteni – összegzett Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. – A vihar következtében kerítésre dőlt egy fa, amelyet motoros láncfűrésszel távolították el a kollégáim. A Király utcában egy társasház műanyag burkolatát bontotta meg a szél, itt fűrésszel, magasból mentő járműről avatkoztak be a tűzoltók.

A felhőszakadás – egészen pontosan a rossz látási viszonyok és a csúszós út – miatt egy súlyos baleset is történt. Egy személygépkocsi és egy teherautó karambolozott a 61-es főúton, Kanizsa határában. A személykocsi sofőrjét a tűzoltók emelték ki az összeroncsolódott járműből, a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.