EUR: 344,89 Ft
CHF: 320,83 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Belföld

Padlót fogott az ellenzék

Válságban van a választási bukta óta az ellenzék: a Jobbik szétszakadt, az MSZP-ben is hatalmas könyöklések mennek, az LMP saját frakciótagját sem vette be a pártba, miközben Rokker Zsolti körül sem csitulnak az indulatok.

MSZP: harc az elnökségért


Alig egy hete még öten pályáztak az MSZP elnöki posztjára. Azóta a teljesen ismeretlen Bródy Gábor és a pártot megszüntetni kívánó Szanyi Tibor után Kunhalmi Ágnes is visszalépett, így a vasárnapi elnökválasztásra ketten maradtak: Mesterházy Attila korábbi elnök és Tóth Bertalan frakcióvezető. A hírek szerint Tóth és Kunhalmi Ujhelyi István EP-képviselővel együtt „összeálltak” Mesterházy ellen. Az MSZP-ben tehát minden változatlan: a bukás után is belső hatalmi harcaikkal vannak elfoglalva.

Fotó: Lokál

 

Frakciótag, de nem párttag


Elutasították Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő pártba való felvételét – tudta meg a 24.hu. A képviselőnő tíz év után hagyta ott a szocialistákat, az LMP-tagság egy része szerint „kicsit talán túl gyorsan”, a portál értesülése szerint többen is megtorpedózták a korábbi szocialista politikus pártfelvételi kérelmét. Demeter Márta a 24.hu-nak azt mondta, hogy „segítő tag vagyok legalább fél éve, a tagságom pedig folyamatban van”.

Fotó: YouTube

 

Szétszakadt a Jobbik

Százan léptek ki a Jobbikból az utóbbi hetekben. Legalábbis ennyit ismert el Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője az ATV-ben azokból a sajtóhírekből, amelyek szerint tömegek hagyják el a válságba került pártot. Mirkóczki szerint mindezt nem lehet pártszakadásnak tekinteni. Éppen egy hete zárták ki Toroczkai László volt alelnököt a pártból, őt Dúró Dóra országgyűlési képviselő és férje, Novák Előd követte. Toroczkai korábban platformot alapított, ennek zászlóbontó gyűlése június 23-án lesz Ásotthalmon.

Fotó: Lokál

Rokker Zsolti nevet vált

Erdei Sándor néven nemcsak a teljes ellenzék – a Jobbiktól az LMP-n át az MSZP-ig és a DK-ig – által támogatott Rokker Zsolti, hanem még egy Erdei Sándor is önkormányzati képviselőjelölt Miskolcon. Az „igazi” Erdei erre úgy döntött, hogy felveszi művésznevéből a Zsolt nevet. Érdekesség, hogy korábban kikérte magának, hogy Rokker Zsoltiként azonosítsák. Úgy tűnik, meggondolta magát.

Erdei Sándor humorista, művésznevén Rokker Zsolti
MTI Fotó: Kollányi Péter

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek