EUR: 323,47 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb I.kerület

Párterapeuta és bútorkészítő lett Kopp-Skrabski-díjas

A Kopp Máriáról elnevezett intézetben, az Ostrom utcai KINCS-ben (Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért) adták át az idei Kopp-Skrabski-díjakat.

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány célja a Kopp-Skrabski-díjjal az, hogy felhívja a figyelmet azokra a személyekre és házaspárokra, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért.


A díjátadón Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke elmondta, a jelöltek bármelyike megérdemelte volna a díjat, hiszen mindannyian kiemelkedő munkát végeznek a családokért. Reményét fejezte ki, hogy édesanyja, Kopp Mária munkássága nyomán az intézet nemzetközi kutatóintézetté válhat. Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke Kopp Mária mérhetetlen nyitottságáról, a férjével, Skrabski Árpáddal való egységéről beszélt és üdvözölte az intézet és az alapítvány közötti szoros együttműködést.

A Kopp-Skrabski-díjak odaítélésre bárki javaslatot tehetett, amelyeket a díj kuratóriuma bírált el. A tíz jelölt személy és házaspár közül végül dr. Mihalec Gábor párterapeutát, valamint  Czeglédi Budai Katalin és Czeglédi Tibor bútorkészítő iparművészeket díjazta a zsűri.


Dr. Mihalec Gábor saját példáján is, munkáján keresztül is mérhetetlenül sokat tesz a házasság, a gyermekvállalás és a család értékének megerősítéséért és megtartásáért. Vallja, hogy a szeretetkapcsolatok jobbá tételére az embereknek rengeteg eszközük van, ő pedig azt tekinti feladatának, hogy ezeket kutassa és tanítsa.

A különdíjas házaspár, Czeglédi Budai Katalin és Czeglédi Tibor alkotásait a népi kultúra és a hagyományok tisztelete, illetve az alkotás és egymás szeretete hatja át. Közös munkájuk eredményeként gyönyörű népi faragott bútorok kerülnek ki a kezeik közül. Ezzel összefüggésben komoly néprajzi kutatómunkát és hagyományőrző tevékenységet is végeznek, tanfolyamokon igyekeznek továbbadni az általuk megszerzett és megőrzött tudást.

A jelölt személyek közül közönségdíjban részesült Sződy Judit négygyermekes szoptatási tanácsadó, akinek kedves személyisége és szakértelme hatalmas erőt ad az anyukáknak. A szülőknek több száz fős Facebook-csoportot hozott létre a könnyebb kommunikáció és tanácsadás érdekében, miközben a kórházon belül is sokat tesz az anya- és bababarát megoldásokért. Újságíróként cikkeivel is segíti a szülőket.

A közönség szavazatai alapján Nagy Péter egyházmegyei közoktatási munkatárs és Nagy Judit kardiológiai asszisztens kaphatta a házaspárnak járó közönségdíjat. Négy gyermekük felnevelése mellett házasságuk kezdetétől nagy hangsúlyt fektetnek a következő generáció nevelésére és lelki-szellemi támogatására. Mindig igyekeztek példájukkal és személyes és szakmai tapasztalataikkal segíteni a rájuk bízottakat. Missziójuknak tekintik a fiatal házasok és jegyesek tanítását, a házassági létforma megőrzését. Eközben figyelmet szentelnek a kommunikáció és konfliktusmegelőzés területeire is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.