2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Patak mellett vezethet az út a város szívéig

Az anyagi forrás rendelkezésre áll, hogy tovább épüljön a Rákos-patak mentén a kerékpárút, és belátható időn belül a belvárosig lehessen tekerni. Csak Kőbányán félezernél is több földtulajdonossal kell még dűlőre jutni.

Rengeteg munka van hátra, hogy a belvárosig tekerhessünk

− Áprilisban az I Bike Budapest felvonulás után a belvárosból a Rákos-patak mentén bringáztunk hazáig. Teszteltem, fotóztam a jelenlegi állapotot. A Dunánál lévő torkolattól a XVII. kerületig egyelőre számos akadályt, nehézséget kell legyőzniük a kerékpárosoknak, de remélhetőleg már nem sokáig − írta közösségi oldalán Riz Levente XVII. kerületi polgármester. Előkészületben van ugyanis a patak menti kerékpárút továbbépítése a Dunáig. A Fővárosi Önkormányzat és a négy érintett kerület (XIII., XIV., X., XVII. –  a szerk.) konzorciumi szerződést kötött, az új szabályozást elfogadták, hamarosan elkészül az engedélyes terv a teljes szakaszra, és az anyagi forrás is rendelkezésre áll a kivitelezésre.


Van, ahol nincs más megoldás, le kell szállni és vinni kell a bringát

− A munkát lassítják a rendezetlen tulajdonviszonyok: rengeteg osztatlan közös tulajdonú magántelket érint a tervezett nyomvonal, csak Kőbányán közel hatszáz földtulajdonossal kell megegyezni a kerékpárúthoz szükséges terület biztosítása érdekében, vagy marad a kisajátítás. A projekt az uniós támogatás miatt városrészenként nem darabolható, be kell várnunk egymást, így az építkezés 2019–2020 folyamán valósulhat meg. Addig is, 2018-ban megépítjük a Rákos-patakot és a Szilas-patakot összekötő Naplás úti kerékpárutat − írta Riz Levente.

Az M3-as felett vezet majd az út?

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.