EUR: 326,54 Ft
CHF: 300,12 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Patak mellett vezethet az út a város szívéig

Az anyagi forrás rendelkezésre áll, hogy tovább épüljön a Rákos-patak mentén a kerékpárút, és belátható időn belül a belvárosig lehessen tekerni. Csak Kőbányán félezernél is több földtulajdonossal kell még dűlőre jutni.

Rengeteg munka van hátra, hogy a belvárosig tekerhessünk

− Áprilisban az I Bike Budapest felvonulás után a belvárosból a Rákos-patak mentén bringáztunk hazáig. Teszteltem, fotóztam a jelenlegi állapotot. A Dunánál lévő torkolattól a XVII. kerületig egyelőre számos akadályt, nehézséget kell legyőzniük a kerékpárosoknak, de remélhetőleg már nem sokáig − írta közösségi oldalán Riz Levente XVII. kerületi polgármester. Előkészületben van ugyanis a patak menti kerékpárút továbbépítése a Dunáig. A Fővárosi Önkormányzat és a négy érintett kerület (XIII., XIV., X., XVII. –  a szerk.) konzorciumi szerződést kötött, az új szabályozást elfogadták, hamarosan elkészül az engedélyes terv a teljes szakaszra, és az anyagi forrás is rendelkezésre áll a kivitelezésre.


Van, ahol nincs más megoldás, le kell szállni és vinni kell a bringát

− A munkát lassítják a rendezetlen tulajdonviszonyok: rengeteg osztatlan közös tulajdonú magántelket érint a tervezett nyomvonal, csak Kőbányán közel hatszáz földtulajdonossal kell megegyezni a kerékpárúthoz szükséges terület biztosítása érdekében, vagy marad a kisajátítás. A projekt az uniós támogatás miatt városrészenként nem darabolható, be kell várnunk egymást, így az építkezés 2019–2020 folyamán valósulhat meg. Addig is, 2018-ban megépítjük a Rákos-patakot és a Szilas-patakot összekötő Naplás úti kerékpárutat − írta Riz Levente.

Az M3-as felett vezet majd az út?

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.