EUR: 322,91 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Patak mellett vezethet az út a város szívéig

Az anyagi forrás rendelkezésre áll, hogy tovább épüljön a Rákos-patak mentén a kerékpárút, és belátható időn belül a belvárosig lehessen tekerni. Csak Kőbányán félezernél is több földtulajdonossal kell még dűlőre jutni.

Rengeteg munka van hátra, hogy a belvárosig tekerhessünk

− Áprilisban az I Bike Budapest felvonulás után a belvárosból a Rákos-patak mentén bringáztunk hazáig. Teszteltem, fotóztam a jelenlegi állapotot. A Dunánál lévő torkolattól a XVII. kerületig egyelőre számos akadályt, nehézséget kell legyőzniük a kerékpárosoknak, de remélhetőleg már nem sokáig − írta közösségi oldalán Riz Levente XVII. kerületi polgármester. Előkészületben van ugyanis a patak menti kerékpárút továbbépítése a Dunáig. A Fővárosi Önkormányzat és a négy érintett kerület (XIII., XIV., X., XVII. –  a szerk.) konzorciumi szerződést kötött, az új szabályozást elfogadták, hamarosan elkészül az engedélyes terv a teljes szakaszra, és az anyagi forrás is rendelkezésre áll a kivitelezésre.


Van, ahol nincs más megoldás, le kell szállni és vinni kell a bringát

− A munkát lassítják a rendezetlen tulajdonviszonyok: rengeteg osztatlan közös tulajdonú magántelket érint a tervezett nyomvonal, csak Kőbányán közel hatszáz földtulajdonossal kell megegyezni a kerékpárúthoz szükséges terület biztosítása érdekében, vagy marad a kisajátítás. A projekt az uniós támogatás miatt városrészenként nem darabolható, be kell várnunk egymást, így az építkezés 2019–2020 folyamán valósulhat meg. Addig is, 2018-ban megépítjük a Rákos-patakot és a Szilas-patakot összekötő Naplás úti kerékpárutat − írta Riz Levente.

Az M3-as felett vezet majd az út?

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.