2019. szeptember 18., szerda
Diána

Belföld

Püspök búcsúztatta a dombóvári áldozatokat

Szombat délelőtt a kisvaszari temetőben a pécsi püspök celebrálásával helyezték örök nyugalomra azt a családot, amelynek autójára Dombóváron két hete rádőlt egy negyvenméteres fa a tomboló viharban. A kocsiban öten utaztak, közülük négyen szörnyethaltak.

– Még most sem tudom elhinni, hogy ez a szörnyűség velünk történt. A fiamon kívül az egész családomat el kellett temetnem – mondta a Lokálnak sírva a tragédia egyetlen túlélője, az anyósülésen ülő nagymama, Éva. Az áldozatok között volt az autót vezető nagypapa, a tizenhét éves lánya, Evelin, illetve a féléves unokája, Hanna, valamint a csöppség édesanyja, Mónika.


– A lányom elvesztése különösen fáj. Róla képtelen vagyok beszélni. Evelinnek volt egy barátja, vele készült nyaralni. Szegénykém ősszel lett volna tizennyolc éves, nagyon vágyott az önálló életre, de a sors közbeszólt. A temetésen ott volt a háziorvosunk is, mert félő, hogy nem tudom elviselni ezt a szörnyű fájdalmat. Muszáj erősnek lennem, hogy a fiamra, Attilára vigyázzak.A gyászoló özvegy megkereste dr. Magyar György ügyvédet, hogy lássa el a képviseletét, és próbálja felkutatni a tragédia felelősét.

– Egyelőre a rokonainknál húztuk meg magunkat, mert a régi házba nincs erőnk visszamenni. Amikor a baleset után kórházba kerültem, kértem a nővéreket, hogy senkit ne engedjenek be hozzám, senkinek ne mondjanak semmit az állapotomról. A fiam már akkor sejtette, hogy öngyilkosság jár a fejemben, mert kétségbeesve kérlelt, hogy vigyázzak magamra. Sokkos állapotban kérdezgette: mi lesz vele, ha egyedül marad? Nem tudom, hogyan folytassam az életemet. Nincs nap, hogy ne gondolnék az elveszített családomra, egyelőre a veszteség, a fájdalom sokkal nagyobb, mint amennyi erőm van. Minden nap egy harc a túlélésért, amit csak nyugtatók segítségével tudok elviselni.


Segítsünk!

Aki tud segíteni a tragikus sorsú nagymamán, az alábbi számlaszámra utalhat pénzt: 11773315-01252066.

 

Kapcsolódó Cikkek